Yatırımlar Tasarrufa Dönüşüyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, önümüzdeki 50 yılın sorununu çözecek olan ikinci bir ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin projesinin tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. Proje sayesinde SASKİ’nin elektrik yükü ciddi oranda azalacak.

Yatırımlar Tasarrufa Dönüşüyor
10 Ocak 2022 - 21:49
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı birinci birleşimi yapıldı. Meclisin ocak ayı toplantısında Başkan Demir gerçekleştirecekleri yeni yatırım projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 55 gündem maddesinin görüşüldüğü meclisin açılışında konuşan Başkan Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ederek, "Şehrimize ve ülkemize doğru, tarafız haber iletişimi sağlayan tüm gazetecilerimizin gününü tebrik ediyorum" dedi.  Başkan Demir, Barış Pınarı Harekâtı’nda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yararlılara da acil şifa diledi. “Belediyemizde tam bir şeffaflık söz konusu” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Atakum, Taflan, İncesu bölgesinde altyapı çalışmalarını bu yıl bitiriyoruz. Üst yapı çalışmalarını da 2023’te tamamlıyoruz. Orada bizim kollektör hattımız var. Yüzde 50’yi geçti. İnşallah yılsonuna kadar onu da bitiriyoruz. 19 Mayıs ilçesinde yeni bir atık su arıtma tesisimiz var. Projesini hazırladık. Onun da kapasitesini büyütüyoruz. Bizim artık oradaki bölgede OSB’deki alanlara yeni bir atık su sirkülasyonu sağlama ihtiyacımız kalmayacak.”
Üstü Futbol Sahası Altı Arıtma Tesisi
Atakum sahilinde yer tespiti yaptıklarını ve yeni bir ileri biyolojik arıtma tesisi yapacaklarını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Atakum sahilinde yer tespitini yaptık. Bunun da projesi hazırlanıyor. Üzerinde futbol sahasıyla beraber yer altında yeni bir teknoloji. SASKİ’ nin elektrik yükünü de ciddi oranda azaltacak şekilde yeni bir ileri biyolojik atık su arıtma tesisi yapacağız. Projesi bitmek üzere. 2023 yılında inşasına başlamayı planlıyoruz. 19 Mayıs ilçesini de kapsayacak şekilde atık su arıtmalarını arıtıp denize derin deşarjı yapılacak. Böylelikle Samsun’un 50 yıllık atık su arıtmasını temin etmiş olacağız. Şehrimizi denizimize bir damla dahi atık su atılmayacak şekle getiriyoruz” ifadelerini kullandı.
GES Etap Etap İhaleye Çıkılacak
Güneş enerjisi sistemini de etap etap ihaleye çıkacaklarını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bunu da hayata geçirmeye başlıyoruz. Enerjimizi kendimiz üretmiş olacağız. Yaptığımız yeni yatırımlarla da elektrik sarfiyatımızın düşmesinde iyileşme sağlamış olacağız” dedi,
Yatırım ve Projeler Peş Peşe Sürüyor
Cumhuriyet Meydanı ile ilgili çok özel nitelikli bir proje hazırladıklarının altını çizen Başkan Demir şöyle devam etti; “Samsun'un marka değerine değer katacak bir meydanı şehrimize kazandıracağız. Saathane ve Subaşı gibi diğer bölgelerimizde de çalışmalarımız devam ediyor. Çiftlik'teki kamulaştırmalarda son aşamaya geldi. Canik'te de kamulaştırma süreci devam ediyor. Orayı da tamamladığımız da inşallah Samsun'un hem otopark hem de trafik problemine neşter vuracağız. Ayrıca yeni kent vizyonumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Bunun dışında Atakum' a yapacağımız kütüphane projesinin tüm uygulama projesi bitti. İhale sürecindeyiz. Yine Yalı Kafe içinde çok güzel bir projenin ihale sürecindeyiz.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum