Yaşlı ve Engellilere Hizmet Veren Personele İlk Yardım Eğitimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlı ve engelli vatandaşlara evlerinde hizmet veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Birimi personeline ilk yardım eğitimi verildi.

Yaşlı ve Engellilere Hizmet Veren Personele İlk Yardım Eğitimi
08 Ekim 2023 - 13:42
Eğitime katılan 65 personele, yaşanabilecek kazalarda veya yaşamsal tehlike anında sağlık ekipleri gelene kadarki sürede nasıl ilk müdahalede bulunabilecekleri öğretildi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, 65 ve üstü yaşındaki vatandaşlar ile engelli bireylere evlerinde hizmet veriyor. Temizlikten, sıcak yemeğe, kişisel bakımdan kuaförlüğe kadar çok sayıda hizmetle 3 bin 906 kişinin hayatını kolaylaştıran Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Birimi’nin branşında uzman personelleri, fizyoterapi ile psikolojik danışmanlıkla da rahatlamalarını sağlıyor. Evde sağlık hizmeti kapsamında birim hemşireleri, yaşlı ve engellileri belirli periyodlarla evlerinde ziyaret ederek, tedavi süreçlerini ve ilaçlarını takip ediyor, kan, şeker ve tansiyon ölçümleriyle durumlarını kontrol ediyor. 3 ay önce başlayan diyetisyen danışmanlığı hizmetiyle de kilo vermek isteyenlere yardımcı olunuyor.
Her günlerini yaşlı ve engellilerle birlikte geçiren Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Birimi, 65 personeline acil müdahale gereken kaza veya yaralanmalara karşı ilk yardım eğitimi aldırdı. 2 gün süren B sınıfı iş güvenliği uzmanı Yasin Karaca tarafından birimin toplantı salonunda verilen eğitimde başta ‘Heimlich Manevrası’ olmak üzere tüm ilk yardım şekilleri, pratik olarak anlatılıp uygulamalı gösterildi.
İlk yardım eğitiminden memnun kalan belediye personelleri, eğitimin kendileri için faydalı olduğunu belirterek, acil durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini öğrendiklerini kaydetti. Benzer eğitimlerin de devam edeceği belirtildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum