Yaşar Doğu Kavak'ta Anıldı...

Dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçimiz Yaşar Doğu, ölümünün 55

Yaşar Doğu Kavak'ta Anıldı...
10 Ocak 2016 - 14:20
Dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçimiz Yaşar Doğu, ölümünün 55. yılında Kavak Belediyesi ve Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) işbirliğince düzenlenen programla anıldı.
Milli Güreşçimiz Yaşar Doğu'nun ölümünün 55. yılında Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu Yörgüç Paşa Camisi'nde mevlit okutturdu. Mevlit programının ardından vatandaşlara Başkan Sarıcaoğlu tarafından lokma ikram edildi ve ardından Anma programına Halk Eğitim Merkezi'nde devam edildi.

[gallery ids="42064,42065,42066"]

BİRER SELAMLAMA KONUŞMASI YAPTILAR
Konferans öncesi Asarcık Kaymakamı Kavak Kaymakam Vekili Hüseyin Tutuş, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 22. Dönem Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, Kavak Dernekler Federasyonu Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz ve Yaşar Doğu'nun Oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu'da birer selamlama konuşması yaptılar. Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve Araştırmacı -Yazar Ahmet Seven'in sunduğu konferansta tüm yönleriyle Yaşar Doğu'nun hayatı anlatıldı.
BELGESEL FİLMİ ÇEKTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu yaptığı konuşmada; "Yaşar Doğu bizim medarı iftiharımız. Onun doğduğu memlekette Belediye Başkanlığı yapmanın ayrıca gururu içerisindeyim. Yaşar Doğu hakkında çok yakın zamanda bir belgesel filmi çektirmeyi düşünüyoruz. Milli güreşçimiz sporda başarılı olduğu kadar yaşantısıyla da hepimizin örnek alabileceği bir kişiliğe sahiptir. Yaşar Doğu'yu rahmetle ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

[gallery ids="42067,42068,42069"]

YAŞAR DOĞU İSİMLİ KİTABININ DA TANITIMI YAPILDI
Konferansta ayrıca Yaşar Doğu Fotoğraf sergisi açıldı. Yazar Ahmet Seven'in yayınladığı Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu isimli kitabının da tanıtımı yapıldı. Araştırmacı -Yazar Ahmet Seven Yaşar Doğu'nun İzinde' başlığı altında seri konferanslara devam edeceklerini ve büyük şampiyonun hayatını anlatacaklarını söyledi. Araştırmacı -Yazar Seven, "Yaşar Doğu başarılı bir sporcu olmasının yanısıra her kesimin kendisine rol model alabileceği örnek bir insandır" dedi.
YAŞAR DOĞU’NUN ANAMA TÖRENİNE BÜYÜK İLĞİ VARDI
Programa Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, Asarcık Kaymakamı  Kavak Kaymakam vekili Hüseyin Tutuş, Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr.  Gazanfer Doğu, 22. Dönem Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, Gazeteci yazar Ahmet Seven ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum