Yaşar Aşçıoğlu

Yaşar Aşçıoğlu Trabzon’un Of ilçesinde inşaatçı bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen, babasının yanında çivi düzelterek iş hayatına atılan, İstanbul’da para eden yerlerde babasının yaptığı inş

22 Aralık 2014 - 14:25
Yaşar Aşçıoğlu

Trabzon’un Of ilçesinde inşaatçı bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen, babasının yanında çivi düzelterek iş hayatına atılan, İstanbul’da para eden yerlerde babasının yaptığı inşaatlardan 21 yaşında daire satarak iş hayatına başlayan Yaşar Aşçıoğlu, babasının yaptığı tüm dairelerin o yıllarda anında satıldığını görünce kendisine güveni geliyor ve babasından yavaş yavaş koparak kendi inşaat şirketini kurup lüks daire yapıp satmaya başlıyor. Bu nedenle şirketlerinin imal ettiği binalara çok güveniyor ve bugün bu ülkenin en büyük kentinde çok büyük projelere imza atıyor.

En çok varoşlarda seviliyor. Çünkü oralardan arsa alıp konut ve iş yeri yapıp satıyor. Bugüne kadar özellikle Selenium adı altında markalaştırdığı Selenium Twins, Selenium Panaroma, Selenium Plaza, Selenium City, Selenium Caunrty, Selenium Residans’ın dışında BJK Süleyman Seba Tesisleri, Aşçıoğlu Konakları, Aşçıoğlu Villaları, Acıbadem Fulya Hastanesi, Sem Otel ve daha birçok büyük projeye imza atan Aşçıoğlu İnşaat nerede yaparsa oralar iyi para ediyor.

Bu günlerde İstanbul’un cazibe merkezi haline gelen Ataköy’de gerçekleştirdiği iki projeyle daha eserlerine yenilerini katıyor. Yaptığı Rezidanslarda ülkenin prestij sahibi insanlarına önemli satışlar yapmış ve müşteri listesine Rahmi Koç, Mehmet Kutman, Şenez Erzik, Şenol Güneş, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Cemil Kazancı, Ulusoy Ailesi, Sabancı Ailesi ve Boyner Ailesini de eklemiştir.

Yaşar Aşçıoğlu günde 18 saat çalışıyor ve onla çalışanlarda onun kadar çalışmak zorunda kalıyor. Memleketin en yetenekli teknik elemanları ile çalışan Aşçıoğlu karizmasını en çok çalışmaya bağlıyor, ben baba duası aldım. Asla bıkmam, usanmam ve yorulmam diyor.

Şirketinde özellikle hemşerilerine istihdam sağlamayı kendine borç bilen Yaşar Aşçıoğlu teknik kadrosunun başına İstanbul Teknik Üniversitesi çıkışlı Trabzonlu İnşaat Mühendisi Alp Koray Korkmaz’ı getirdi.

Sosyal hayatta da önemli bir yeri olan aynı zaman da İstanbul İnşaatçılar Dernek Başkanlığı, Trabzonlu İş Adamları Dernek Başkan Vekilliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Dernek Başkanlığını da yürüten Yaşar Aşçıoğlu’nun evlatları da babasının izinde yürüyor. Yurtdışında faaliyetlerini de sürdüren Aşçıoğlu İnşaat, Malta, Libya, Romanya ve Arnavutluk’ta otoyol inşaatları yapıyor. Genç bir Harita Mühendisi olarak hayata Aşçıoğlu şirketler gurubunda devam eden oğlum Besim Sami Emiroğlu’ndan, Yaşar Aşçıoğlu’nun hayatını ve çalışmalarını dinledim. Yaptığı rezidans konutlar ve lüks villalar, barınma alanları olması dışında alışveriş merkezi, spor, sanat, gezi ve dinlenme alanları ile hizmet vermesini bırakın Türkiye’yi tüm dünyaya örnek olacaktır.

Tam bir Trabzonspor aşığı olan Yaşar Aşçıoğlu son genel kurula katılmadığı halde İbrahim Hacıosmanoğlu’nun listesinden başkan yardımcısı seçilmiş göreve çağırılınca koşarak gelmiş, özel uçakla Trabzon’a inmiş TS bayrağı ile bu şehri selamlamış. Ancak ortada yönetim kurulu olmadığını ve tüm kararlar Başkan Hacıosmanoğlu tarafından alındığını görünce böyle bir yönetim tarzı olmaz ne haliniz varsa görün deyip çekip gitmiş. Bütün herkesin kartvizitine TS yazdırmak için sıraya girdiği TS yönetim kurulundan istifa edip geri dönmüş ve bugün ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıştır.

Ben hemşerim Yaşar Aşçıoğlu ile gurur duyuyor, yolun açık olsun diyorum!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum