Reklam
Reklam
Reklam

Yasakçı İktidarın Yeni Hedefi, Kapansın Sosyal Medya

Bağımsız Medya Yok Edilemez, Sosyal Medya Kapatılamaz

Reklam
Yasakçı İktidarın Yeni Hedefi, Kapansın Sosyal Medya
02 Temmuz 2020 - 18:34
Reklam
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Saray rejimi ve küçük ortakları, güç kaybettikçe pervasızlaşmakta, daha da kural tanımaz, keyfi, faşizan uygulamalara yönelmektedir. Gazete ve TV gibi klasik medya organlarını, 18 yıllık iktidarları döneminde çeşitli operasyonlarla kendi egemenliği altına almış, yandaş bir medya yaratmış iktidar, medyanın %90’ını kontrolü altında tutmaktadır.  Ülkemiz, Türkçe adı “Sınır Tanımayan Gazeteciler” olan RSF tarafından yapılan saptamalara göre, medya özgürlüğü alanında, AKP iktidarı zamanında 180 ülke arasında, 2002’de 99’uncu iken 2019’da 58 basamak gerileyerek 157’nciliğe düşmüştür. Sayıca bir avuç kalmış fakat halka hakikati, doğruları iletmekte çok etkili olan bağımsız medya ve gazetecilerin, çeşitli bahanelerle hapsedildiği, RTÜK eliyle cezalandırılarak susturulmaya çalışıldığı yetmezmiş gibi şimdi de tek adam rejiminin hedefi sosyal medya olmuştur. 
Tek adam rejimi, tek ve aynı manşetin atıldığı gazetelerinin tiraj yapmadığını, yandaş televizyonlarının izlenmediğini ve sosyal medyanın revaçta olduğunu görünce, sosyal medya kanallarına ağırlık vermeye başladı. Sosyal medyada tek bir merkezden yönlendirilen, yeşil damgalı trol orduları kuruldu. Maaşlı trolleri ile muhalif isimler sosyal medyada linçe uğramış, itibar suikastları gerçekleştirilmiştir. Öyle ki, geçen ay Twitter, Türkiye'de iktidarla bağlantılı kişi ve kuruluşlar olduğunu, muhalifleri hedef gösterdiğini, propaganda amaçlı kullanıldığını öne sürdüğü 7.340 hesabı kapattığını açıklıyor.
Kontrol altına almayı çok seven, talimatlarla manşet attıran, gazetecileri kovdurtan, gazete sahibinin kim olacağına karar veren faşist anlayış, Twitter’ın bu kararıyla agresifleşti, hırçınlaştı ve gözünü kararttı.
Milletvekili Zeybek “Sosyal medyada bir nebze olsun özgürce fikirlerini yazabilen gazeteciden, doğru haberlere ulaşabilen vatandaştan, iktidar korkmaktadır.  Öyle bir korku ki geçen hafta Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın gençlerle sosyal medyada gerçekleştirdiği YKS yayını, gençlerden gelen “Oy moy yok, sandıkta görüşürüz” gibi son derece demokratik görüş beyanlarında dahi hemen yoruma kapatılıyor. Yasakçı zihniyetin en ufak eleştiriye, karşıt görüşe, özgür düşünceye tahammülü yok. “İtaat/biat et, rahat et” bu baskıcı yönetimin zihniyeti, vizyonu.  Yeni genç nesil, sosyal medya ile özgürce tüm dünya ile iletişimde bulunan, fikirlerini paylaşan, inanılmaz hızda gelişen teknolojiyi ve bilimi takip eden Z kuşağı, yasakçı zihniyetin, kindar nesiller özlemindeki iktidarın inanılmaz asabını bozuyor, dengesini sarsıyor. Çünkü bilimin rehberliği, düşünce özgürlüğü, liyakat, özgür iletişim gibi kavramlar yasakçı, baskıcı zihniyetin fıtratında yok.
Gelişmiş demokrasilerde, haber alma ve haber verme özgürlüğü, aynen ifade özgürlüğü gibi bir temel insan hakkıdır. Saray rejimi, halkın doğruları bilmesinden, gerçeklerin yazılmasından ölümüne korkmaktadır. İstiyorlar ki halk, sadece onların suni gündemlerini okusun, yalanlarını dinlesin ama yaşanılan açlığı, işsizliği, yolsuzlukları görmesin, bilmesin.
Tüm Muhalifler Demokrasi İçin Direnmeli
Zeybek, “Tek adam istedi diye şimdi sosyal medya susturulmak, zapturapt altına alınmak isteniyor. Baskıcı zihniyet, gerçeklerin açığa çıkmasından, sessiz çoğunluğun sosyal medyada özgürce fikirlerini paylaşmasından ve bunların sonucunda asıl kendisini destekleyen seçmenlerin, iktidarı terk etmesinden korkmakta ve hırçınlaşmakta. Gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir özelliği olduğunu unutmamalılar. Baskılar, sansürler, engellemeler, hapisler halkın haber alma hakkını ve özgürlüğünü engelleyemeyecek. Yasakçı iktidarınız, sakladığınız gerçeklerin, yolsuzlukların, hukuksuzlukların, liyakatsizliklerin altında kalacaktır.
Milletvekili Zeybek, “Toplumun tüm muhalif kesimleri, baskıcı iktidar ve ortaklarının antidemokratik, pervasız, keyfi uygulamalarına karşı bir olmalı, uyanık olmalı ve dirençli olmalıdır. Yasakçı zihniyet ve iktidara karşı hak arama ve hukuk devletini tesis etme mücadelemiz, her türlü demokratik ve barışçıl zeminde sonuna kadar sürdürülecektir. Bu mücadeleyi eninde sonunda bizler kazanacağız. Tarih, özgürlükleri, adaleti yok etmeye çalışan, güç zehirlenmesi içerisindeki otoriter yönetimlerin, nasıl kendilerini yok ettiklerinin sayısız trajik örnekleriyle doludur“ dedi.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum