YARGI CAMİASI, HÂKİM SAVCILARDAN İBARET DEĞİLDİR!

Referandum öncesinde Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarına 2

YARGI CAMİASI, HÂKİM SAVCILARDAN İBARET DEĞİLDİR!
04 Şubat 2017 - 10:34
received_1422419827769428Referandum öncesinde Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarına 2.700 TL. zam yapılması hakkında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, "Hakim ve Savcılar, daha yüksek maaşı hak ediyor. Bunda tartışma yok. Ancak toplumun diğer kesimleri de insanca yaşayabileceği bir ücret hakkına sahip olmalı. Adalet, ücret dağılımında kendisini göstermeli. Hâkim ve Savcı'ya iki asgari ücret kadar zam veriyorsanız, toplumun diğer kesimini hiç önemsemiyorsunuz demektir. Asgari ücrete yapılan zam ortada. Hükümetin daha önce de HSYK seçimleri öncesi Hâkim ve Savcılara aynı manevra ile 1.155 TL. seyyanen zam yaptığını hatırlıyoruz.
Bu zam da ne tesadüf ki, referandum öncesine denk geliyor. Hem yargı camiasına yönelik bir iyileştirme düşünülüyorsa, yargı bir bütün olarak ele alınmalı ve öyle değerlendirilmelidir. Adliye çalışanları, yani Hâkim ve Savcılarla aynı işin bir parçası olan Adliye personeli neden bu zamdan yararlandırılmamaktadır, bunu anlamak mümkün değil. Adliye camiası bir bütündür. Adliye personelinin nasıl zor şartlarda çalıştığını biliyoruz. Zam onların da hakkı" dedi.
Seçim güvenliğinin ciddi anlamda tartışmaya açıldığı bu günlerde bilhassa Hâkimler tarafından İl ve ilçe seçim kurullarının etraflı bir şekilde denetlenmesi gerektiğinin altını çizen Av. Tufan Akcagöz, "Tarafsızlığını ortadan kaldıran ifadeler kullanan Seçim Müdürlerini görüyoruz. Nedir bu pervasızlık? Açıktan, evet propagandası yapan devlet memurları var. Devlet memuru devleti temsil eder. Devlet, Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı ve ait olan tüm unsurları temsil eder. Devlet memuriyeti, kimseye bir parti militanlığı yapma hakkı vermez. Ancak bugün bunun ihlal edildiğini görüyoruz. Önümüzde bir referandum var. Bu referandumun eşit ve demokratik bir şekilde sonuçlandırılması için devletin gerekli tedbirleri alması gerekiyor. Yoksa bu referanduma şaibe bulaşır. Bu şaibe ise demokrasiye sekte vurur" dedi.
AKP hükümetinin, hala parlamenter demokrasi kuralları ile hareket etmesi gerektiğini ifade eden Tufan Akcagöz, "Önümüzde bir referandum var. Ancak, bu parlamento milletten böyle köklü bir değişiklik için yetki almış değil. Buna rağmen bir dayatma ile karşı karşıyayız. Gördük ki, baskı ile bu değişiklik milletin önüne geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerinin neler çektiğini hepimiz gördük. Milletvekiline bu dayatmayı reva gören anlayıştan demokrasi beklemek ham hayaldir. Sandık, hayır diyecektir. Parti yarıştırmıyoruz. Bu bir Anayasal değişiklik. Anayasa değişikliği bir kişiye mutlak yetki veriyor. Yarın Tayyip Erdoğan gider, başkası gelir. Bu yetki kimseye verilmez. Bunun telafisi mümkün değildir" diye konuştu.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum