Reklam
Reklam
Reklam

Yakakent'in Sessiz Çığlığı…

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Ekonomik kriz, kısıtlamalarla birleşince Yakakent’te işsizlik zirveye çıktı dedi.

Reklam
Yakakent'in Sessiz Çığlığı…
05 Ocak 2021 - 17:27
Reklam
Hancıoğlu konuşmasında; Yaz aylarında bölgenin önemli turizm merkezi haline gelen, kış aylarında ise balıkçılık ve buna dayalı hizmetlerin ekonomisini canlı tuttuğu Yakakent’te özellikle son günlerde esnaf zor bir dönemden geçiyor.
İlçede, kış aylarında da hizmet veren 15 kahvehane, salgın kısıtlamaları kapsamında aylardır kapalı. İlçede, paket servis hizmeti sunarak ayakta durmaya çalışan üç işletme dışındaki tüm restoranlar gayrı faal durumda. Yüz yüze eğitimin yapılamaması nedeniyle 60 öğrenci servisinin işletmecileri de aylardır evlerine ekmek götüremiyor.
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, ilçenin bu durumunu yerinde gözlemlemek ve başta esnaf olmak üzere ilçe halkının sorunlarını dinlemek üzere Yakakent’e gitti. Hancıoğlu, partisinin Yakakent İlçe Başkanı Hayri Kara ve Alaçam İlçe Başkanı Fuat Canbaz ile birlikte ilçe merkezinde açık olan sınırlı sayıdaki işyerini tek tek ziyaret etti.
CHP heyetinin ziyaret ettiği birçok esnaf, kısıtlamalar nedeniyle yaşanan kayıpların telafi edilemeyecek boyuta ulaştığını, sunulan desteklerin ise yetersiz kaldığını dile getirdi. İktidarın, kendilerine yalnızca daha fazla borçlanma kolaylığı sağladığını ancak bu borçların da artık ödenemez hale geldiğini ifade eden esnaf, ilçede özellikle son dönemde ciddi bir işsizlik sorununun gün yüzüne çıktığına dikkat çektiler.
Milletin Parası Vurgunculara Gitti, Esnafa Kuruş Kalmadı
CHP’li Hancıoğlu ise esnaf ziyaretleri sırasında özetle şunları söyledi; “Dünyanın tamamı gibi, ülkemiz de Samsun’umuz da çok çok zorlu bir sınav veriyor. Fakat bu sınavı bizim için daha da zorlaştıran bir unsur daha var. Biz ülke olarak bu salgın sürecine bir ekonomik krizle boğuşurken yakalandık. Milletin kaynaklarını sorumsuzca harcayan, devletimizin kasasındaki parayı, bir avuç müteahhide, vurguncuya oluk oluk akıtan bir anlayışın işbaşında olduğu bir dönemde yakalandık. Ve o iktidar, milletimizin parasını, ihtiyaç sahibi vatandaşına, kepengini indirttiği esnafına, çiftçisine değil o müteahhitlere aktardı. Esnafa, çiftçiye, işçiye, işsize ‘ne halin varsa gör’ dedi. İşte bugün Yakakent’imiz bu anlayışın bedelini ödüyor. İlçe, ticaret hacminin yarıdan fazlasını kaybetmiş durumda. Onlarca işyeri, ya kısıtlama kararları nedeniyle ya da iş olmadığı için kapalı. Yakakent’imiz nüfus olarak küçük bir ilçe ama burada bile artık çok büyük bir işsizlik sorunuyla karşı karşıyayız. Ve görülen o ki bu iktidar tüm bu yaşananları umursamıyor ve Yakakent’imizi, buradaki esnafımızı, çiftçimizi, gençlerimizi kaderine terk ediyor.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum