YABANCILAR PAZARI BİR DEĞERDİR

Samsun 25

YABANCILAR PAZARI BİR DEĞERDİR
20 Şubat 2015 - 22:19
Samsun 25. Dönem Milletvekili aday adayı Doç. Dr. Bekir Şişman, Samsun Uluslararası Yabancılar Pazarı Esnafı tarafından her Cuma geleneksel olarak gerçekleştirilen sabah kahvaltısı programına katıldı.

Yabancılar Pazarında düzenlenen Kahvaltı programına Çarşı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Akyüz, Samsun Zücaciye, Bijuteri, Kırtasiye ve Oyuncakçılar Esnaf Odası Başkanı Olcay İnanç ve çok sayıda çarşı esnaf hazır bulundu.

ŞEHRE CİDDİ KATKISI VAR

Doç. Dr. Bekir Şişman, Yabancılar pazarının önemi, istihdam kapasitesi, bölgeye katkılarına değinerek; özellikle pazarın yaz aylarında yerli ve yabancı turistler için bir çekim noktası olduğunu belirterek, “Ancak yoğun kış şartlarında ticaretin azaldığı herkesçe malumdur ama bu durgunluk yerini kısa zamanda bereketli ve bol bir sezona bırakacaktır. Üçbin’den fazla esnafın bulunduğu çarşımızda doğrudan on beş ila yirmi bin insan geçimini sağlıyor. Bizim için en önemlisi bu faydayı anlamak ve teşvik etmek olmalıdır. Bu birlikteliği AVM’ler ile kıyasladığımda buradaki Pazarı daha samimi, daha içten, daha zengin buluyorum; ayrıca bu pazardaki ürünler hem daha ucuz, hem de çeşit olarak daha fazla” dedi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIM

Yabancılar Pazarını şehrimizde sadece ticari bir alan olarak görmediğini, pazarın ve pazar esnafının sosyal yaşamın da önemli bir parçası olduğunu ifade eden Samsun 25. Dönem Milletvekili aday adayı Doç. Dr. Bekir Şişman, “ Bu süreçte içerisinde Yabancılar Pazarının avantajlarının tespit edilmeli, eğer bir dönüşüme ihtiyaç varsa ekonomik refahı arttırıcı projeler üretilmeli, birlikte hareket edilerek pazarın konumu daha ilerilere taşınmalıdır. Burada da başta Yabancılar Pazarı Derneğine büyük görevler düştüğü bu görevi de paylaşamaya her zaman açık olduğunu dile getiren Şişman, bu şehrin bir mensubu olduğumdan dolayı onurluyum, gerek ilimizdeki üniversiteden, gerek KOSGEB, gerekse İŞKUR hizmet merkezi müdürlüklerinden destek almaya öncü ve yön verici olacağım, tespit edilen sorunların çözümü için elimden gelen desteği vermeye hazırım, devletin kurumları ve esnaf arasında oluşacak sinerjiyi esnafımıza kazandırmak için özveriyle çalışacağım” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum