Verilen Sözler Tutulmayacaksa, Zamlar Konuşmayacaksa TBMM Niye Var?

Üst üste yapılan zamlar ve hayat pahalılığının Meclis’te olağanüstü gündemle görüşülmesinin, iktidar bloğu oylarıyla reddedilmesine tepki gösteren CHP’li Murat Çan “Verilen sözler tutulmayacaksa, zamlar konuşmayacaksa TBMM niye var? Meclis, saraya değil, bu millete karşı sorumludur” dedi.

Verilen Sözler Tutulmayacaksa, Zamlar Konuşmayacaksa TBMM Niye Var?
26 Temmuz 2023 - 20:35
CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, iktidarın, ülkemizde yaşanan büyük ekonomik kaosu yok sayıp, gündemi değiştirme çabalarına tepki gösterdi. Zamlar ve hayat pahalılığının görüşülmesi ve sonrasında da seçim döneminde verilen sözlerin yerine getirilmesi amacıyla Meclis’in çalışmalara ara vermeden devam etmesi yönündeki çabalarının, iktidar bloğu tarafından oy çokluğuyla engellendiğini kaydeden CHP’li Çan özetle şunları söyledi; “Her yeni güne, yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Milletimizin cebindeki para günden güne pul oluyor. Biz o yüzden, ‘tatil zamanı değildir, Meclis zamanıdır’ dedik ve 25 Temmuz günü için Meclis’i olağanüstü gündemle toplanmaya çağırdık. İktidar partisi ve ortağı, görüşmeler başlayamasın diye Genel Kurul kapısının dışında bekledi. Muhalefet toplantı yeter sayısına ulaşınca koşa koşa Meclis Genel Kurul salona girdiler. Sonrasında yapılan oylamada ise milletin sorunları konuşulmasın diye Meclis’i tatile gönderdiler.
Muhalefet, Meclis’i Neden Çalıştırmak İstedi?
Oysa o milletvekilleri, saraydan gelen emiri değil milletimizin feryadını ve vicdanlarının sesini dinleseydi;
-Bugün 7 bin 500 lirayla açlığa ve sefalete mahkûm edilen emeklimizin sorunlarını konuşup, çözüm üretecektik.
-Esnafımızın, emekli olabilmesi için 9 bin olan pirim ödeme gün sayısının 7 bin 200’e indirilmesi için iktidarı verdiği sözü tutmaya zorlayacaktık.
-2000 yılı sonrası sigortalılar için ‘kademeli emeklilik’ düzenlemesini hayata geçirmek için çalışacaktık.
-Staj mağdurlarının maruz kaldıkları adaletsizliğin giderilmesi için mesai yapacaktık.
-Sınır boyunda nöbet tutan uzman çavuşun, uzman erbaşın, iflasla şeref arasında gelip giden küçük esnafımızın, KOBİ’lerimizin sorunlarına çözüm üretmek için Meclis’in çalışmasını istemiştik.
İktidar, işte bunların hiçbiri konuşulmasın, bu sorunlar çözülmesin diye Meclis’in çalışmasını engelledi.
Biz, pandemiden bu yana ‘hakkınız ödenmez’ denilip de bir türlü hakkı ödenmeyen sağlık emekçilerimiz için Meclis’i çalıştırmak isterken; aynı saatlerde Bafra ilçemizde, bir sağlık emekçimiz, Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Ömer Özkan görevi başında silahlı saldırıya uğradı. Tarih, işte bunu da not etti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum