Vatandaştan Kopuk Yaşayan Belediye Başkanı Sorunları Bilemez

YRP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney Gülsan Sanayi esnafını ziyaret etti.

Vatandaştan Kopuk Yaşayan Belediye Başkanı Sorunları Bilemez
05 Mart 2024 - 19:42
Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, “Halkın derdiyle dertlenmen lazım. Halk hangi hususta sıkıntı çekiyor? Eğer belediye başkanlarımız şu tramvaylara bir binseler, vatandaşımızın çektiği çileyi bir bilseler, sefer sayılarını artırırlar. Vatandaştan kopuk yaşayan bir belediye başkanı bunları bilemez” dedi.
Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Gülsan Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafa, ‘hayırlı işler’ temennisinde bulunan Güney, iş dünyasına yönelik projelerini anlattı. Yönetici olan insanların sorumluluklarına değinen Güney, “Hata yapmak benim hakkım. Günah işlemek benim hakkım, işleyebilirim, tövbe ederim. Allah ile aramızda olan bir hadisedir. Ama toplumun geleceğiyle, ekonomisiyle, parasıyla ilgili kararlarda hata yapamazsın. Hata yaptığında bedelini sen ödemiyorsun millet ödüyor. O nedenle buna çok dikkat etmek lazım” dedi.
Ben Öz Samsunluyum

Samsun dışında hiçbir yerde yatırımının olmadığını söyleyen Adem Güney, “Dışarıda ne anamın ne babamın bir karış toprağı yok. Benim de yok. Tüm kazancım Samsun’da. Tüm hayatımı Samsun’da yaşadım. Kadıköy Mahallesi Kuyu Sokak’ta doğdum, büyüdüm. Bana göre Samsun'a yatırım yapan, Samsun'da taş üstüne taş koyan, eser sahibi olan, insanlara iş ve aş temin eden her insan öz Samsunludur. Çünkü kriter nedir? İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır. Eğer 40 kat bir yabancı Samsun'a faydalı işleri yapıyorsa, bu şehri güzelleştiriyorsa o kişi Samsunludur” ifadelerini kullandı.
Halkın Derdiyle Dertlenmen Lazım
Vatandaşın belediyeye korkarak yaklaşmaması gerektiğini savunan Güney şunları söyledi;
“Vatandaş, belediyeye geldiği zaman, bir işi düştüğü zaman, ‘eyvah yine benden ne isteyecekler’ korkusunda olmamalı. Vatandaşımız belediyesini sevecek, belediye personeli belediye başkanını sevecek, herkes bu şehirde yaşadığına sevinecek, mutlu olacak. Böyle bir ortamı sağlayabilmek en büyük idealim. Bunun için de ne yapmak gerekir? Halkın derdiyle dertlenmen lazım. Halk, hangi hususta sıkıntı çekiyor? Mesela basit bir örnek. Eğer belediye başkanlarımız şu tramvaylara bir binseler, vatandaşımızın çekmiş olduğu çileyi bir bilseler, sefer sayılarını artırırlar. Vatandaştan kopuk yaşayan bir belediye başkanı bunları bilemez.”
Esnafa Ürettireceksin
Gülsan Sanayi Sitesi esnafının sorunlarına da değinen Adem Güney, “Esnaf ve sanatkarı yaşatmak zorundasın. Esnaf olmadan ülke kalkınmaz. Nasıl aile toplumun temeliyse ekonominin de temeli esnaftır. Esnaf kazandıkça yatırım yapar, büyür, kobi olur. Sonradan büyük sanayi tesisleri oluşur. Sen bunların önünü açacaksın. Esnafa ürettireceksin. Onları bir yere taşırken, mağdur etmeyeceksin” ifadelerini kullandı.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum