Vatandaşlarımızdan Rüzgârlı Havalarda Denize Girmemelerini Önemle İstirham Ediyorum

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, kurumun çalışmaları ve özellikle serinlemek için Samsun sahillerinde denize giren vatandaşlarımızın can güvenliğini doğrudan ilgilendiren rüzgâr konusunda önümüzdeki günlere ait hava tahminleri hakkında Bölge Müdürü Bülent Şirin’den bilgi alarak, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Vatandaşlarımızdan Rüzgârlı Havalarda Denize Girmemelerini Önemle İstirham Ediyorum
17 Temmuz 2023 - 13:35
Yaz mevsiminin ve sıcak havaların etkisiyle Samsun sahil şeridinin hem Samsunlu hem de çevre illerden gelen vatandaşlarımız tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir şekilde kullanıldığını hatırlatan Vali Dağlı, bununla birlikte boğulma vakalarının ve hepimizi derinden yaralayan can kayıplarının da yaşanmaya başlandığına dikkat çekerek, yaşanabilecek boğulma olaylarının önlenebilmesi amacıyla Valiliğimizin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyemiz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığımız ve Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğümüz başta olmak üzere ilgili tüm kamu kurumları ve belediyelerimiz tarafından gerekli tedbirlerin alındığını ve meteorolojik verilere göre sürekli olarak durum değerlendirmesi ve uyarılar yapıldığını belirtti.
Vali Dağlı ayrıca, özellikle rüzgârlı havalarda alınacak tedbirlerle ilgili olarak Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı arasında ortak çalışma başlatıldığını söyledi.
Samsun sahillerinde birçok bölgenin gerek kuzey-batılı rüzgârlar ve oluşturduğu dalga yapısı gerekse kıyı hattında oluşan kum tepeciği-yarık-kum tepeceği yapısından kaynaklanan çeken akıntı (RİP) yönünden tehlikeli olduğunu ve bu doğrultuda ilimiz genelinde yüksek risk taşıdığı belirlenen 10 bölgenin 14 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla denize girmeye yasak bölge olarak ilan edildiğini vurgulayan Vali Zülkif Dağlı, bu noktada vatandaşlarımızın tedbir ve uyarılara dikkat etmesinin hayati önem taşıdığını belirterek, “Özellikle rüzgârlı havalarda içe çeken akıntıların yaşandığı sahillerimizde bu konu hakkında bilinçli olmalı ve bu akıntının profesyonel veya amatör fark etmeksizin tüm yüzücüleri etkilediğini aklımızdan çıkartmamalıyız.
Vatandaşlarımızdan yüzmenin yasak olduğu bölgelerde denize girmemelerini, yüzme alanı olarak belirlenen yerleri ve cankurtaran bulunan sahilleri kullanmalarını, sahillerimizde bulunan uyarı tabelalarına uymalarını, meteorolojik uyarıları ciddiye almalarını, sahil ve denizlerimizde riskli hareketlerden kaçınmalarını, çocuklarından kesinlikle ayrılmamalarını ve rüzgârlı havalarda denize girmemelerini önemle istirham ediyorum. Bunun yanında tüm vatandaşlarımızın her ihtimali göz önünde bulundurarak hayat kurtaracak doğru ve bilinçli müdahaleyi öğrenmeleri de büyük önem arz etmektedir” dedi.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum