Van'ın Bahçesaray İlçesinde 30 Yıldır Dinmeyen Acı

Van’ın Bahçesaray ilçesindeki Sündüs Yaylası’nda, PKK terör örgütünün 30 yıl önce kurşuna dizdiği 14’ü çocuk, 24 kişi, mezarları başında anıldı.

Van'ın Bahçesaray İlçesinde 30 Yıldır Dinmeyen Acı
20 Temmuz 2023 - 14:47
Bahçesaray ilçesinde kışlık ihtiyaçlarını karşılamak, koyunlarını otlatmak amacıyla yaylaya giden ve 18 Temmuz 1993 gecesi PKK’lı teröristlerce şehit edilen 11 aileden 14’ü çocuk 24 kişi için anma programı düzenlendi. Ayrıca Programa Bahçesaray Kaymakamı Onur Alimoğlu Bahçesaray Belediye Başkan Vekili Ramazan Takmaz, Bahçesaray Şehit Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Samsa, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve ayrıca Samsun Polis Okulu Mezunları Emeklileri ve Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal Öner, Bahçesaray İlçe Emniyet Amiri İbrahim Yücel, Bahçesaray İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ziyaeddin Bolat, AK Parti Bahçesaray İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Cumali Sabırlı ve ilçe sakinleri katıldı.
Lanetlenmiş Alçaklıklarından Sadece Bir Örneğidir
Şehitleri anmak için düzenleyen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda bir konuşma yapan Bahçesaray Kaymakamı Onur Alimoğlu, Sündüz Yaylası’nda 24 kişinin hain terör örgütü PKK tarafından şehit edildiğini hatırlattı. Bahçesaray’ da 30 yıl önce yaşanan acının tarifinin mümkün olmadığını ifade eden Kaymakam Onur Alimoğlu, “Masumların ve mazlumların canına kıymak, dilleri küfürsüz, elleri silahsız, hiçbir tehdit barındırmayan, akıllara ve vicdanlara sığmayacak bir şekilde güçsüzleri katletmek, insanlıktan nasibini almamış ve her daim hainliği tercih etmiş PKK terör örgütünün sıradanlaşmış ve bir o kadar da lanetlenmiş alçaklıklarından sadece bir örneğidir. Aklını, ruhunu ve vicdanını şeytana satmış bu örgüt hangi alçaklığın peşinde koşarsa koşsun, hangi hainliği hayata geçirirse geçirsin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak, hiçbir zaman başarılı olamayacaktır. Bizler imanımızla kararlılığımızla hiçbir zaman ülkemizi, devletimizi ve milletimizi böldürtmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ecdadımızın mirasına, çocuklarımızım geleceğine, Türkiye’mizin yüzyılına sahip çıkacağız” diye konuştu.
Cani İnsanlar Annemizi O Gece Elimizden Aldılar
Bahçesaray Şehit Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Samsa ise katliamında kaybettikleri yakınlarının acısının ilk günkü sıcaklığını koruduğunu belirtti. Sündüz katliamında annesi Huri Samsa ve akrabalarını kaybettiğini ifade eden Başkan Sabahattin Samsa, “Bu insanların bir ideolojisi yoktu. Hepsini bir çadıra toplayarak hunharca şehit ettiler. Bir anne evladını 9 ay karnında taşır büyütür. Annemin fedakârlığına karşı bir evlat olarak görevimi yapamadım. Keşke bir müddet daha yaşamış olsaydı. Onun fedakârlıklarını ödeyebilseydim. Herkes için bu geçerli. Cani insanlar annemizi o gece elimizden aldılar. Bu tür terör belalarını bertaraf etmek için birlik ve beraberliğimizi daim etmemiz gerekiyor. Asla zalimlerin yanında yer almadık. Geçmişimize sahip çıkmamız lazım. Bu tür eylemleri gerçekleştiren canileri her zaman anlatmamız gerekir. Geçmişimize sahip çıkmamamız lazım.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından 30 yıl önce şehit edilenlerin fotoğraflarının yer aldığı fotoğraf sergisi gezildi. Serginin gezilmesinin ardından kalabalık açtıkları Türk bayrağı ile birlikte PKK terör örgütü aleyhine slogan atarak şehitliğe kadar yürüdü. Program şehitlikte okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.
Köksal ÖNER

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum