Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın 'Engelliler Haftası' Mesajı

Toplumda engellilikle ilgili farkındalık oluşturmak ve engellilerin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla her yıl 10-16 Mayıs haftasını kapsayan hafta ülkemizde “Engelliler Haftası” olarak kabul edilmektedir.

Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın 'Engelliler Haftası' Mesajı
11 Mayıs 2022 - 01:00
Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatın her alanında yer almaları, şüphesiz toplumumuzu daha da güçlendirecektir. Bir ülkenin huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir.
Devletimiz sosyal devlet olmanın bir gereği olarak bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, evde bakım hizmeti, danışmanlık ve destek hizmetleri gibi birçok hizmeti engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır. Engelli vatandaşlarımızla ilgili çalışmalarımız artarak devam edecektir.
Ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımız gibi engelli vatandaşlarımızın da sahip oldukları temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmaları ve sosyal yaşama katılımları konusunda sadece devletimize değil bizlere de önemli görevler düşmektedir. Toplumsal duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle hareket etmemiz bu konuda başarı sağlamanın temel koşuludur.
Bu duygularla Engelliler Haftası ile sınırlı olmamak kaydıyla tüm vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını adeta kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çağırıyor; kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum