VALİ ŞAHİN TİRİT YEMEĞİ GECESİ'NE KATILDI

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kavak Dernekler Federasyonu tarafından Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde düzenlenen Geleneksel Tirit Yemeği Gecesi’ne katıldı

 VALİ ŞAHİN TİRİT YEMEĞİ GECESİ'NE KATILDI
17 Ocak 2015 - 00:17
Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kavak Dernekler Federasyonu tarafından Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde düzenlenen Geleneksel Tirit Yemeği Gecesi’ne katıldı.

Kavak Dernekler Federasyonu tarafından Atakum Belediyesi’nin katkıları ile Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde, Samsun Valisi İbrahim Şahin’in katılımı ile Geleneksel Tirit Yemeği Gecesi düzenlendi.

Kavak Dernekler Federasyonu Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, Geleneksel Tirit Yemeği Gecesi’nde yaptığı konuşmada, ’’Kimi insanlar köprüler kurar, yıkılan köprüleri tamir eder. Kimi insanlar ise kurulan köprüleri yıkmaya çalışır. Biz Kavaklılar gönülden gönüle dostluk köprüleri kurmaya gelmiş insanlarız. Bizim aldığımız edep ve terbiyenin gereği bunu gerektirir. Biz bu geleneğin çocuklarıyız. Bu akşam burada beraber olmamızın nedeni de budur.

Bu tür etkinlikler sadece Kavak ilçemize mahsus bir etkinlik değil, bütün komşu ilçelerimizde de yapılan etkinliklerdir. Biz Kavaklılar Samsun’da belirli bir yeri olan insanlarız. Yöremiz köylerinde her ailede kaz beslenir. Kış mevsimi gelince herkes beslediği bu kazı çocukları ile komşuları ile akrabaları ile kesip yerler. Fakat şehir ortamında buna imkân olmadığından bizde bu geleneği sürdürmek, bu sıcaklığı yaşamak için böyle etkinlikler düzenlemekteyiz. Ben bu etkinliğimize katılan başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün konuklarımıza çok teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum’’ dedi.

Valisi Şahin yaptığı konuşmasında, ’’Ben bu akşam sizlerle beraber olmanın keyfini yaşıyorum. Siz bu akşam beni yaklaşık bir otuz yıl geriye götürdünüz. Bundan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Kavak ilçemizin bende ayrı bir yeri var. Kaymakam olarak asaleten göreve başladığım ilk görev Kavak Kaymakamlığı görevidir.

Kavaklılar hem Kavak İlçemizde, hem Samsun’da, hem de ülkemizin her yerinde sakin, muhlis uyumlu insanlar olarak bilinir. Ben Kavak’ta görev yapmaktan son derece büyük gurur ve onur duydum. Kavak benim görev yaptığım yıllardan bu yana son derece gelişmiş, kabuk değiştirmiş çok daha güzel bir ilçemiz olmuş.

Ben bu geceye katılan bütün Kavaklı hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler sosyal olarak birbirimizi görüp, bir araya geldiğimiz etkinliklerdir. Bu gecenin düzenlenmesine katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Yemeğe ayrıca Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır,  Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, ilçe belediye başkanları, Kadef’e üye derneklerin başkanları ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum