Vali Osman Kaymak'ın Görevden Alınmasına Samsunlulardan Tepki!

Tunceli valiliğinden 23 Haziran 2017 tarihinde Samsun valiliği görevine başlayan Osman Kaymak 09.06.2020 gün ve 274 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Samsun valiliğinden alınarak Mülkiye Başmüfettişi olarak Ankara’ya alındı.

Vali Osman Kaymak'ın Görevden Alınmasına Samsunlulardan Tepki!
11 Haziran 2020 - 07:05
Bu atama kamuoyunda kızağa alınma olarak ifadelendirilir.
Vali Osman Kaymak Samsun’a atanmasından beri yaptığı çalışmalarla Samsun halkının teveccühünü kazanmış, her kesimle ilgilenmiş, özellikle de Samsunspor’a yaptığı hizmetlerden dolayı da Samsunspor taraftarları tarafından (Osman Kaymak diye yazılır & Osman Baba diye okunur). Osman Baba lakabı kendisine verilmişti.
Vali Osman Kaymak’ın görevden alınmasının ardından Samsunlu vatandaşlar sosyal medya hesaplarından bu karara tepkiler yağdırdı. Vatandaşların sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarında; Osman baba bunu hak etmedi, neden çalışanların önü kesilir, bizler sana hakkımızı helal ediyoruz, Sayın valimiz Siz de bizlere hakkınız helal edin diye tepkilerini dile getirdiler.
Sosyal medyada olduğu gibi vatandaşların haber merkezimizi de arayarak vali Osman Kaymak’ın görevden alınmasına tepkilerini sürdürdüler; “Halkın sevgisini kazanmış bir valinin merkeze alınması ne kadar doğrudur? Samsun’un siyasetçileri neden valimize sahip çıkmadılar? Valimizin çalışmalarından rahatsız mı oldular? Çalışan bir insanı neden tutmazlar diye ifade ettiler.”
Vatandaşlar şikâyetlerinin devamında; Ak Parti Samsun’da güçlü. Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı var, Bakanlık yapmış milletvekili var, Bu şehirde 4 dönem büyükşehir belediye başkanlığı yapmış bir milletvekilimiz daha var. Samsun’da 5 milletvekili var Ak partinin. Yine bakanlık yapmış büyükşehir belediye başkanı var. Bu nasıl bir iş, Bir valiye sahip çıkamadılar. Vali çok çalışıyor diye çekemediler mi?  Eğer iyi çalışmamış olsaydı neden bugüne kadar görevde tuttular. Ak Partinin Samsun’daki temsilcileri yani milletvekillerinin sözleri yukarıya geçmiyor herhalde. Böyle siyaset olmaz olsun diye tepkilerini dile getirdiler.
Biz de vatandaşın dediği gibi soralım. Neden valiye sahip çıkmadınız?...
beyazgaste.com

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum