Vali Dağlı'nın '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' Mesajı

3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek, hayat standartlarını yükseltmek ve toplumsal yaşama diğer bireylerle eşit katılım sağlayabilmelerine katkı sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir.

Vali Dağlı'nın '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' Mesajı
02 Aralık 2022 - 18:53
İnsan haklarının en temel ilkelerinden biri olan eşitlik ilkesi uyarınca tüm insanlar hiçbir fark gözetilmeksizin eşit haklara sahiptir ve bu konudaki sorunlar da bütüncül bir bakış açısı ile çözüme kavuşturulabilmektedir. Engelli bireylere dönük düzenlemelerde de esas amaç engellilere ayrıcalık sunmak değil eşitlik temelli uygulamalar geliştirmektir.
Engellilerimizin de her birey gibi kendi hayatlarını bağımsız ve iyi şartlarda yaşayabilmeleri için devlete olduğu kadar toplumun tüm kesimlerine de önemli vazifeler düşmektedir. Herhangi bir eksiklik hissetmeden toplumsal yaşama katılımlarının sağlanması geleceğe güvenle bakabilmelerinin yolunu açacaktır.
Engelli vatandaşlarımızın eşit yaşam koşulları içerisinde ekonomik ve sosyal hayata etkin katılımını sağlamaya ve önlerindeki engelleri kaldırarak sorunlarının çözümünü sağlayacak tüm çalışmalara her zaman olduğu gibi bundan sonra da azami destek vermeye devam edeceğiz.
En büyük engelin zihinlerde ve kalplerde olduğu gerçeğinden hareketle ‘Dünya Engelliler Günü’nün tüm dünyada ve ülkemizde engellilere karşı daha fazla anlayış ve hassasiyet geliştirilmesine katkı sağlamasını temenni ediyor; engelli kardeşlerimize aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum