Reklam
Reklam
Reklam

Vali Dağlı Hızlı Başladı

Samsun valisi Zülkif Dağlı, 29.06.2020 tarih ve 9184 sayılı bir genelge yayımladı.

Reklam
Vali Dağlı Hızlı Başladı
30 Haziran 2020 - 10:27 - Güncelleme: 30 Haziran 2020 - 10:39
Reklam
Kamu kaynaklarının etkin, verimli ve tasarruflu kullanılması, vatandaş memnuniyetini esas alan anlayışın kamu kurum ve kuruluşlarımızda hâkim olması ve kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesi amacıyla Valilik Makamının 29.06.2020 tarihli ve 9184 sayılı genelgesi yayımlanmıştır.
Yayımlanan genelge kapsamında;
1-Protokol üyelerine trafikte geçiş üstünlüğü sağlanmayacak olup, geçiş sırasında kavşaklarda trafik durdurulmayacak ve trafik düzeni için uygulanan kurallar herkes için geçerli olacaktır.
2-Arka koltukta emniyet kemeri kullanımının kaza anında ölüm ve yaralanmaların üçte ikisini önlediği gerçeği de göz önünde bulundurularak, tüm kamu araçlarında emniyet kemeri takılması usul haline getirilecektir.
3-01 Kasım 2019 tarihinde yürürlüğe giren Geçiş Üstünlüğüne Sahip Araçların Sürülmesi Sırasında Uyulacak Kurallar ile Bu Hakka Sahip Araçlarda Bulundurulacak Işıklı ve Sesli Uyarı İşaretleri ile Bunların Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslara titizlikle uyulacak ve belirtilen araçların dışında hiçbir şekilde ışıklı uyarı (ÇAKAR LAMBA) kullanımına izin verilmeyecektir.
4-Valiliğimiz veya kurumlarımız tarafından düzenlenecek toplantı, konferans, tören vb. etkinliklere gecikmeksizin belirlenen saatte katılım sağlanmasına hassasiyet gösterilecektir.
5-Düzenlenecek toplantı ve etkinliklerde Koronavirüsle mücadelede Kontrollü Sosyal Hayatın getirmiş olduğu temizlik, maske ve mesafe kurallarına kurum amirleri başta olmak üzere tüm personel tarafından riayet edilerek halk nezdinde örnek olunacaktır.
6-Koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Sağlık Bilim Kurulunun tavsiyeleri ile Bakanlıklarımızın genelgeleri doğrultusunda İl Umumi Hıfzıssıhha ve İl Pandemi Kurulunda alınan kararlar, kurumlarımızca hassasiyetle takip edilerek uygulanacaktır.
7-Kurumlarımızın yürütmüş olduğu hizmet, yatırım ve projelerin kurum amirleri tarafından titizlikle takibi yapılacak, hizmetler, yatırım ve projelerle ilgili kaydedilen ilerlemeler ve halkımız nezdinde karşılığı bulunan gelişmeler Valiliğimiz İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne 15 günde bir (her ayın 15 ile 30. günleri) bilgi notu şeklinde bildirilecektir.
8-Kamu kaynaklarının etkin, verimli ve tasarruflu kullanılması için kurum amirlerimiz tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum