Reklam
Reklam
Reklam

Vakıflar Bir Açıklama Yap Da Vatandaş Duysun!

Samsun İlkadım İlçesi Baruthane Mahallesinde Yeşilyurt ve Burak Zor okullarının alt ve üst kısımlarında bulunan Vakıflara ait olan arsaya yapılması planlana inşaat yıllardan beri atıl vaziyette.

Reklam
Vakıflar Bir Açıklama Yap Da Vatandaş Duysun!
05 Nisan 2020 - 14:12
Reklam

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan, okulların alt kısmi ile üst kısmında bulunan yerler ayrı ayrı projelendirilmiş, kat karşılığı olarak bir müteahhitte verilmişti. Aradan üç dört yıl geçti. Alan müteahhit işe başlayamadı ve başka bir müteahhitte verildi. İkinci müteahhit işi aldığı yıldan bu yana en az 6-7 yıl geçmesine rağmen projenin alt kısmı olan tarafı daha bitiremedi. Üst kısımda da bir bölgedeki bazı temel fora kazıkları yapılmıştı.
Aradan yaklaşık en az 8 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen işin sadece alt bölümünün yaklaşık %60’lık bölümü yapılmış.
Üst kısımdaki projenin yapılan bazı temel fora kazıkları toprakla doldurulmaya başlandı. Yani üst taraftaki projeden vazgeçilmiş görülüyor!
Vakıflara bağışlanan bu yer yıllar geçti hala atıl bir durumda. Bu yer Vakıflar Genel Müdürlüğünün bünyesinde olan bir yer. Nasıl bir ihale yapılmış ki yıllarca yapılamadı.
Son zamanlarda Samsun’un en gözde yerlerinden bir yer olan Baruthane Mahallesindeki bu arazi neden böyle geciktirildiği herkesin sorduğu bir soru olarak dillere destan oldu.
Biz de sorumlu haberciliğin gereği o bölgede yaşayan vatandaşlara sorduk.
Devletin Malı Deniz Misali Mİ?
Konu ile ilgili görüştüğümüz vatandaşlar, Vakıflara ait olan bu yer neden böyle atıl durumda yıllarca bekletildiğini, burasının milli bir servet olduğunu, neden yetkililer buna böyle müsaade ettiklerini de anlamış değiliz. Devletin malı, hele de vakıfların malı böyle mi korunuyor? Özel sektör olsaydı bu yerin üzerine bu kadar yıl içerisinde bir o kadar daha değer katardı. Şimdi o yetkililere sorsak kırk dereden su getiriler, binbir mazeret üretirler. Kimin malını böyle peşkeş çekiyorlar? Neden kendi malıymış gibi iş yapmazlar? ‘Devletin malı deniz’ misali mi bu işleri yürüyor? Yazık değil mi? Bu bölgede ev yapacak arsa kalmadı, böyle bir yer nasıl boş kalır. Bu nasıl bir zihniyet? Diye ifade ettiler.
Şimdi Biz de Buradan yetkililere Soruyoruz?
Vakıflar genel Müdürlüğü bünyesinde olan bu yer nasıl bir ihale yöntemiyle ihaleye çıkartılarak yapılmasına karar verildi?
Vakfedenlerin vakfediş nedenlerine uygun mu burası planlandı?
Bu arazi sizlerin olsaydı böyle mi davranırdınız?
Yıllarca atıl olarak bekleyen bu projenin zararının hesabını kim verecek?
Vatandaşın bu sorularına elbette Vakıfların yetkilileri bir cevap verecektir.
Buyurun kamuoyu sizin açıklamalarınızı bekliyor!...
beyazgaste.com
 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum