Uzunoğlu'ndan Marina Açıklaması!...

Samsun Körfez Yat Limanı Derneği Başkanı Bayram Uzunoğlu, Mert Irmağı’nın denizle birleştiği yerde yapımı devam eden Marina ile ilgili açıklama yaptı.

Uzunoğlu'ndan Marina Açıklaması!...
14 Aralık 2023 - 10:47
Körfez Marina bölgesinde kayıklarımızın hiç bir güvenliği ve de çalışıma ortamı müsait değildir. Derelerden akan rüsubat ve denizin dibinde yetişen ot ve benzeri bitkilerin boy atmasıyla kayıklarımızı kullanmakta zorlandığımız aşikârdır. Bu nedenle dolayı dernek olarak büyükşehir belediyemize gerek resmi yazışmalarımızla gerekse şifahi görüşmelerimizde sıkıntılarımızı dile getirdik. Belediyemiz bizlere yardımcı olacaklarını ve kayık bağlama yerleri yapılacağını söylemişlerdi.
Büyükşehir başkanı Mustafa Demir Bey süratle bu açığı kapamak için faaliyete geçti. Son hızla inşaatın bitmesi yakın olan Mert Irmağı’nın denizle birleştiği yere kayık bağlama yerleri ve kulübeleri yapmaya başladı. Kendisine müteşekkiriz, Samsun’da iyilik adına yapılacak hizmetlerin destekçisiyiz.
Bizler samsunda ikamet eden hasbelkader ufacık paralarla aldığımız kayık bağlama yerleri için yapılan mekânlara bizden bizi aşan maddiyatlar talep edilmesi halinde bizlerin bu paraları tedarik etmemiz mümkün değildir. Belediyeler halkı rahatlatmak için hizmetler yapması çok doğaldır. Belediyemizin ilçelere ulaşmak için yaptığı otogarın hizmetinden herhangi bir maddiyat talep etmediği gibi yol park bahçe gibi hizmetlerin içine girmektedir. Aslında yönetimlerin denizi kullanmamız için bizleri teşvik etmeleri, desteklemeleri, dünyadaki deniz etkinliğinin güzel Samsunumuzda da uygulanması konusunda bizleri teşvik etmeli diye düşünüyorum. Şu da bir gerçek ki; Bizler Samsunlular olarak deniz kenti olmamamız hasebiyle denizden çok fazla Yararlandığımız söylenemez. Gerek yüzme, gerek çocuklarımızı deniz sporunda yetiştirecek ortamlar mevcut değildir. Bizler dernek olarak sahil kesimi tüm halka acık olması (dernek ve tüzel kişilere değil) yararlandırılması gerektiğini düşünenlerdeniz.

Yüzme sporunun ücretsiz bir şekilde yaygınlaştırılarak eğitim ve öğretime katılmasını sağlanmalıdır.
Yazın bölgemizde denizde boğulma vakalarının çok olduğu, önlem olarak proje geliştirilmesi ve de uygulanması gerekmektedir.
Derneğimizin istişare davetine tüm kayıkçılarımız iştirak ederek bizleri onurlandırdılar. Buradan herkese teşekkür ediyorum.
Bu toplantıda yüreği Samsun için bir şeyler yapmak isteyen vatansever kişiler ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını gördük.
Buradan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyoruz;
Büyükşehir Başkanı adına yakışır Baruthane’de marinada yaptığınız gibi bize de bir büyüklük yaparak yeni imal edilen yerlerin üyelerimize az bir ücretle tahsislerinin yapılmasını istiyoruz.
Dernek olarak sizlerin hizmetlerini gereği gibi yapmaya söz veririz.
Bizler orayı ailelerin rahatça gidip eğlenebileceği kültür faaliyetlerin yapıldığı yerler olarak yapmaya hazırız.
Toplumumuzun gençlerine yönelik dernek olarak deniz sporlarına yönlendirmeyi amaç edineceğiz.
Bu hizmetiniz bizler tarafından sizleri iyilik olarak yâd edecektir…  

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum