Üyelerimiz Mağdur Edilmeyecek!...

Samsun Körfez Yat Limanı Derneği Başkanı Bayram Uzunoğlu, Körfez’de Büyükşehir belediyemizin proje değişikliğine gitmesinden dolayı, Barınağa bağlı olan kayıklarımızla ilgili açıklama yapma ihtiyacı duyduk.

Üyelerimiz Mağdur Edilmeyecek!...
02 Kasım 2023 - 20:54
Samsun Körfez Yat Limanı Derneği Başkan Bayram Uzunoğlu açıklamasında; Bilindiği üzere uzun zamandır kayıklarımız Körfez’de barınakta bağlıydı. Büyükşehir belediyemizin proje değişikliğine gittiğini basından ve yetkililerle şifahi görüşmelerimizden anlıyoruz. Samsunda ikamet eden ve deniz merakı olan şahıslar güçleri nispetinde kayıklar almışlar ve bu kayıkların bağlanabilmesi için resmi barınaklara ihtiyacımız mevcuttur. Bilindiği üzere kişilerin maddi durumu zayıf olduğundan 100-200.000 bin TL.’lik kayıklara biniyorlar. Durumları iyi olsa yat alırlardı. Bu vesile ile Büyükşehir belediyemiz bizler için Mert Irmağının denizle birleştiği yere Balıkçı Barınağı inşaatını başlatarak kayıklarımıza barınak yapmaktadır. Dernek yetkilisi olarak Büyükşehir belediyesiyle derneğimiz arsında resmi yazışmaları tamamladık. Başkanımızla dernek olarak şifahi olarak görüştük, ne yapmak istediklerini kendi anlatımından dinledik. Gördük ki Samsunumuzun denizi çok az kullandığımızı bunu yaygınlaştıracaklarını dışarıdan gelecek yolcu gemileriyle de turist gelmesi için çabaladıklarını gördük. Bizler de Samsunlular olarak memleketimize bir çivi çakana teşekkür ediyoruz.
Yerel yönetim organizasyonuyla kayık bağlama sıkıntısı içinde olan dernek üyelerimize inşaat alınanına araç tahsis ederek proje mühendisini inşaat alına getirip bize sunum gerçekleştirdiler ve konu hakkında aydınlandık harika bir yer olacağı konusunda şüphemiz yok. Daha öncede değindiğimiz gibi ekonomik durumu iyi olmayan ama denizimizden istifade etmek isteyen üyelerimize en asgari tutar ve ödeme kolaylığı sunularak yardımcı olunmasını talep ediyoruz.
Samsun Körfez Yat Limanı Derneği olarak üyelerimizin mağdur edilmemesi konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Buradan da ilan ediyorum ki bizim işimiz sadece üyelerimizin haklarını aramak olacaktır.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum