Üye Bazında Ön Seçim Olmazsa Olmazımızdı

Önceki gün Samsun’un Canik ilçesinin CHP’nin parti binasında CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Atıf Tomrukçu’nun da katıldığı sohbet toplantısında, Atıf Tomrukçu, söz almadan parti üyeleri Tomrukçu’y

Üye Bazında Ön Seçim Olmazsa Olmazımızdı
05 Mart 2015 - 16:10
Önceki gün Samsun’un Canik ilçesinin CHP’nin parti binasında CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Atıf Tomrukçu’nun da katıldığı sohbet toplantısında, Atıf Tomrukçu, söz almadan parti üyeleri Tomrukçu’ya bir memnuniyetlerini dile getirdiler. CHP İlçe Başkanı Mehmet Gülmen, ilk sözü alarak,  Partimize gerçekten emek vermiş, her zaman alanlarda olduğunu bildiğimiz, her seslenişimizde yanımızda olan aday adaylarımızdan Atıf Tomrukçu’yu hepimiz tanıyoruz. Milletvekili adayı seçildiği takdirde bizi en iyi temsil edeceğine olan inancımla sözü kendisine bırakıyorum” dedi. Parti üyelerinden Mustafa Koca, “Sayın Tomrukçu, ben bir iki kelime konuşmak istiyorum” diyerek söz aldı. “Bu seçimde bize ultra heyecan veren, tüm güzelliğimizi ortaya koyan bir seçim sürecine girdik. Koşullar ne olursa olsun, öyle yamuk oluyor, böyle yamuk oluyor, ne dersek diyelim. Belki bu seçimde çok, ilerleme kaydedebiliriz. Çünkü partimizin aldığı üyelerle hakim nezaretinde ön seçim kararı, biz üyelere öyle bir heyecan öyle bir motivasyon kattı ki bunu anlatmak imkansız. Böyle bir atmosferi yakalamak her zaman mümkün olmayabilir. O nedenle biz Canik’te yaşayan tüm CHP üyeleri ön seçime ve 7 Haziran seçimlerine tam kadro hazırız. 7 Haziran’da AKP iktidarını yerle bir etmemiz gerekli. Parti Meclisine ve genel başkanımıza, hâkim nezaretinde üyelerle ön seçim kararından bizim iktidara gelmemiz için tek bir neden dahi göremiyoruz. Bu sebeple bize de düşen aday adaylarımız gibi, adaylarımız gibi var gücümüzle kapı kapı dolaşarak partimize oy katmaya çalışacağız. Çünkü kendi hür irademizle seçtiğimiz aday adaylarımızla yola çıkıyoruz, çıkacağız. Kimsenin dayattığı bir adayla genel seçimlere gitmiyoruz. Kendimin güvendiği, beni en iyi şekilde temsil edecek aday adayını seçimlerde aday gösteriyor isem onunla birlikte her zaman alanlarda ve sahada olmam gerekli” dedi.

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Atıf Tomrukçu Canik CHP İlçe Örgütü üyelerine şunları ifade etti. “Biz birbirimizi bugün tanımıyoruz. 41 yıllık siyasi yaşamımın 25 yılını sizlerin arasında geçirdim. Hepinizle mutlaka ortak bir noktada siyasi mücadelede bulunmuşumdur. Ulu önderimiz Atatürk’ün, çok beğendiğim bir sözü var. ‘Bu milletin Vekili Aslına Hizmet Etmek Zorundadır’. Çok doğru bir ifade, bir insan eğer asıllar tarafından vekil olarak seçilmiş ise mutlaka kendisini en iyi şekilde temsil etmesini isteyecektir. Bu her seçmenin her yurttaşımızın en doğal hakkıdır. Aslını temsil etmeyenler, edemeyenlerin sayısı oldukça çok fazla. Ankara’da oturup emme basma tulumba gibi el kaldırıp el indirerek koskoca 4 yıllarını heba ettiklerini ben bir seçmen olarak çok iyi biliyorum. Mutlaka sizlerde çok iyi biliyorsunuzdur. O yüzden her gelen arkadaşımıza sorun sen kimsin? Nerden geliyorsun bu partiye ne kadar emek verdin? Bunları sorun ve aldığınız yanıta göre de tercihlerinizi yapın. Eğer bu işin mutfağından gelmiyorsa, emek sarf etmediyse, alanlarda sizlerle beraber mücadele etmediyse, hakkınızı, hukukunuzu ararken yanınızda yörenizde olmadıysa, vekil olarak asile hizmet edemeyecek demektir. Ön seçim genel başkanımızın bize sunduğu parti içi demokrasinin olmazsa olmazı dediğimiz gerçeğidir. Yıllar öncesi bir 1999’da yaşadık. O tarihte de ben aday adayıydım. 2. Sırada aday olarak seçime girdim. Ön seçimle seçimlere girdiğimizde içimizde öyle bir heyecan ve ateş vardı ki az önce Mustafa arkadaşımızın anlattığı gibi inanılmaz bir çalışma temposuyla seçimler katıldık. O günden sonra şimdi yeniden bu heyecanı ateşi yakaladık. Bu tarihi fırsatı yakalayıp AKP hükümetinin hegemonyasına son vermeliyiz. Bu süreçte tüm üyelerimizi sandıkta toplamalıyız. AKP’nin sandık hilelerini bilmeyen yok. Sandıklarla ilgili yapılmayan spekülasyonlar kalmadı. Yapılmayan algı operasyonları kalmadı. Şunu da görmek gerekiyor dostlar, çok konuşanlar, çok korkanlardır. Evet AKP hükûmetinin en çok korktuğu parti CHP’dir. CHP’den korktukları kadar haşa Allah’tan bile korkmuyorlar. Zaten Allah’tan korkuları olsa bu kadar çok yolsuzluk, işsizlik, hırsızlıkları ortaya çıkmazdı. CHP iktidarında bunların ocaklarına kibrit suyu çakacağız. Biliyorsunuz korkunun ecele faydası yoktur. AKP hükümeti de eğer CHP iktidara gelirse hepimizi yüce divanda yargılarlar diye çok korkuyorlar. Ben bu düşüncelerle sizden yetki istiyorum. Aday adaylığım için bana yetki vermenizi istiyorum” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum