"ÜST KADEME YÖNETİCİLERE TIRPAN GELİYOR"

Meclis Sağlık Komisyonu’nda bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören Yasa Tasarısı’nın, alt komisyon görüşmelerine eklenen madde ile  üst kademe yöneticilere süre

"ÜST KADEME YÖNETİCİLERE TIRPAN GELİYOR"
26 Ocak 2015 - 02:04
Meclis Sağlık Komisyonu’nda bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören Yasa Tasarısı’nın, alt komisyon görüşmelerine eklenen madde ile  üst kademe yöneticilere süre ile atanmasının önünü açılıyor. Getirilen düzenleme ile Şube Müdürü, Daire Başkanı ve  üstü personelin atanma süreleri ve görevden alma hususları düzenleniyor. Getirilen düzenleme ile bürokraside görevden alma kolaylaşıyor.

GÖREVDEN ALINAN MÜSTEŞAR, BAŞBAKANLIK MERKEZ MÜŞAVİRLİĞİNE ATANACAK!

Alt komisyonda verilen önerge ile 7000 ek göstergesi olanlar Başbakanlık Merkez Müşavirliğine atanacak.  Başbakanlık Merkez Müşavirliğine atanacak olanlar; Başbakanlık Müsteşarı,  Diyanet İşleri Başkanı,  Müsteşarlar, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı, Devlet Personel Başkanı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı, Gelir İdaresi Başkanı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı.  Bu görevlerde bulunanlara görevden alınmasından sonra 7500 ile 8000TL arası  maaş ödenmesi öngörülüyor.

EK GÖSTERGESİ 6400-7000 ARASI OLANLAR BAKANLIK MÜŞAVİRİ VEYA BAŞBAKANLIK MÜŞAVİRİ OLACAK

Ek göstergesi 6400-7000 arasında yer alanlar ilgisine göre; Bakanlık ve Başbakanlık Müşavirliğine atanacak. Bu görevlerde bulunanlar Bakanlık Müşavirliği veya Başbakanlık Müşavirliği maaşlarını alacaklar.

KİMLER BU UNVANLAR

Başbakanlık Müsteşar Yardımcıları, Müsteşar yardımcıları, Genel Müdürler, Toplu Konut İdaresi Başkanı, Başbakan Başmüşaviri, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı, Büyükelçi ve Daimi Temsilci unvanını kazanmış olanlar, Strateji Geliştirme Başkanları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcısı, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı,  Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı gibi unvanlarda bulunanlardan görevden alınanlar Bakanlık ve Başbakanlık Müşavirliğine atanacak.

EK GÖSTERGESİ 3600-6400 ARASINDA OLAN YÖNETİCİLER ise;

Ek göstergesi 3600-6400 arasında olan yöneticiler araştırmacı kadrolarına veya kariyeri varsa kariyeri kadrolarına atanacak.

Örneğin ek göstergesi 3600 olan Daire Başkanı görevden alındığında araştırmacı kadrolarına atanacak. Bunlardan mühendis, öğretmen veya kariyer uzmanlıktan gelenler kariyerlerine yani mühendis, kariyer uzmanı veya öğretmen kadrolarına atanacak.

EK GÖSTERGESİ 3600 DAN AZ OLANLAR ARAŞTIRMACI KADROLARINA ATANACAK

Ek göstergesi 3600 dan düşük olan kadrolarda bulunanlar Araştırmacı veya durumlarına uygun kadrolara atanacak . Görevden alınan Şube Müdürleri Araştırmacı kadrolarına atanacak.

ÜST KADEMEYE SÜRE GELİYOR.

Tasarıya asli komisyonda verilecek önerge ile Valiler, Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdürler, Genel Müdür yardımcısı, Unvanlı ve unvansız Daire Başkanları,  Üniversite Genel Sekreteri, Bölge Müdürleri, İl Müdürleri, Şube Müdürleri 4 yıllık süre ile atanacak. Görev süreleri bittiğinde ek göstergesine göre atamaları gerçekleşecek.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum