Unutturulmaya Çalışılıyor!...

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Samsun Büyük Şehir Belediyesindeki yolsuzluk iddiaları unutturulmaya çalışılıyor dedi.

Unutturulmaya Çalışılıyor!...
10 Ocak 2021 - 15:37
Samsun ve ülke kamuoyunun gündemine bomba gibi düşen rüşvet yolsuzluk iddiaları üzerine. Samsun Emniyet Müdürlüğü Polislerinin düzenlediği bir operasyon ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Hesap işleri daire başkanı tutuklanmıştır.
Konu ile ilgili Eski Terme Belediye başkan Şenol
Kul’un açıklamalarında Sayın; Mustafa Demir ve Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç açısından daha da içinden çıkılamaz bir hal almıştır.
Eski Terme Belediye başkanı Sayın Şenol Kul Teme ve Büyükşehir Belediye Başkanının da tutuklanan daire başkanı Karakaş’ın 'sıkıntılı işlerinden haberleri olduğunu, bizzat kendilerinin bilgilendirdiğini' açıklamış, “O kişi bende çalışırken işçilerin ikramiye alacakları vardı. İşçilerle konuştum, hepsi 2-3-5 bin lira belediyeye kendi alacaklarının faizlerinden bağış yaptı. Paramız oldukça ödeme yapıyorduk, işçiden yapılan o bağış kesintiler de belediyenin kasasına giriyordu. O işi takip eden de 'şimdiki tutuklu kişiydi. Seçimde yeniden aday yapılmadım ve Ali Kılıç başkan oldu. Görev değişikliği sürecini fırsat bilip parayı zimmetine geçirmiş. Belediye içinde birinin ihbarıyla iş ortaya çıktı. Duyunca Başkan Ali Kılıç'ın bizzat yanına giderek o para ile ilgili soruşturma açmasını önerip ‘sonra sıkıntı olur, devletin parası’ dedim demiştir.
Söz konusu İddialar ile Terme belediyesinden yapılan açıklamada; “Basın organlarında 2014 yılında ödemesi gerçekleştirilen işçi ikramiyeleri ile ilgili iddia edilen zimmet- senet iddiaları ile ilgili kurumumuza ulaştırılmış herhangi bir bilgi, belge veya beyan bulunmamaktadır denilmiştir. Ayrıca AKP Terme İlçe Başkanın yaptığı açıklamada bir soruşturma başlamadığı anlaşılmıştır.
Unutturmayacağız!
Buradan Terme Belediye Başkanı na ve Ak partili yetkililere soruyoruz.
Eski Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın Basın açıklaması yasal bir beyandır. Bırakın aklımızla dalga geçmeyi. İşçilerden Alına Paralar Nerede?
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Demir e soruyoruz.
Terme Belediyesinde Görevlerinden alınmış kişiyi Ali Kılıç'ın 15 günde görevlerinden almasına ve sizi uyarmasına rağmen hangi gerekçeyle mali hizmetlerin başına getirip daire başkanı yaptınız?
İş hayatına memur olarak başlamış ve finalini milyonarlarca TL. paranın yönetildiği dairenin başına jet hızı ile yükseltilmenin sebebi nedir.
Bize göre Büyükşehir belediyesi bir tane bürokratın gücü yetmez bir bürokrat tek başına cesaret edemez. Bu organize işin içinde başka kimler var.
Ele geçirilen 10 milyon TL nakit. İdaa edilen zihnet eşyaları, başkaları adına açılmış hesaplardaki paralar, Kasadan çıkan paralar kimden alındı ne karşılığı alındı?
Biz CHP Olarak Samsun Halkından aldığımız yetki ve duyduğumuz sorumluluk gereği Başta Sayın Demir in Susmasını Kesinlikle Kabul etmiyoruz. Samsun halkının Oyları ile Samsun da kamunun en büyük bütçesini yöneten Büyükşehir belediye başkanı susamaz. Sayın Demir in Samsun’da Kepenk kapatmış esnafa, Evine ekmek götüremeyen babalara açıklama borcunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Susamazsın Sayın Demir dedi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum