Üniversiteler şehir ekonomisinin can damarıdır

AK Parti Milletvekili aday adayı Mustafa Bayraktar, AK Şemsettin Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Samsun ekonomisinin motor gücü olacağını söyledi

Üniversiteler şehir ekonomisinin can damarıdır
13 Mart 2015 - 21:59
AK Parti Milletvekili aday adayı Mustafa Bayraktar, AK Şemsettin Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Samsun ekonomisinin motor gücü olacağını söyledi.

“Üniversiteler şehirlerin kalkınmasında önemli güçtür”

Üniversiteleri sadece eğitim kurumu olarak değerlendirmenin yanlış olduğunu ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Mustafa Bayraktar, “Üniversiteler, ekonomik büyümenin ve kalkınmanın önemli motor gücü konumundadır. Ayrıca, bölge için gelir oluşturan ve bilim üreten kurum olmanın yanı sıra, yerel ekonomiye katkı sağlayarak, bölge halkına gelir kazandırmaktadır “ dedi.

“Tematik üniversiteyi Samsun’a birlikte kazandıracağız”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ), uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini hatırlatan  aday adayı Bayraktar, “16 fakülte, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 5 enstitü, 1 konservatuar ve 21 uygulama araştırma merkezi bulunan OMÜ’de 53 bin öğrenci, 2 bin 263 akademik personeli ve 4 bin çalışanı bulunmaktadır. Yani küçük şehirden  farksız.  Bu nadide üniversitenin ağabeyliğinde tematik üniversitelerin şehrimize kazandırılması için her türlü çalışmayı herkesin ve her kesimin katılımıyla yapacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın”  diye konuştu.

“Kalkınmanın ilk şartı, eğitimdir”

Kalkınmanın insanlarda çokça para bulunması anlamına gelmeyeceğini de ifade eden Bayraktar, “Toplumun refah düzeyini artırmak için ekonomi, bilim, sanat, spor, kültür gibi birçok alanda gelişme göstermek gerekir. Ekonomik olarak gelişmiş olmakla beraber kalkınmamış çok sayıda ülke bulunuyor. Ekonomisi gelişmiştir ama diğer alanlarda geridedir. Kalkınmayı başlatan ve hızlandıran faktörlerden en önemlisi hiç kuşku yok ki eğitimdir. AK Parti bunu çok iyi bildiği için her şehre üniversite kurmadı mı? Bunu sadece o şehre kurulan bir eğitim kurumu olarak da düşünmemek lazım. Öğrenci aslında turist değil mi? 10 bin öğrenci ve her biri ayda 400 TL harcama yapsın. Şehir ekonomisine ayda 4 milyon eski parayla 4 trilyon katkı sağlamıyor mu? Peki, bu para kimin cebine giriyor? Esnaf, ev sahibi, dolmuşçu, berberi, boyacısı, simitçisi, kahvehanesi kısaca herkes ve herkesim bundan faydalanıyor. Ayrıca çalışanlarının da gelirini şehir ekonomisine aktardığını da unutmamak lazım. Bu paralar en başta her kesimin nakit sıkıntısını çözmez mi? Üniversite şehir ekonomisinin can damarlarıdır. AK Parti bunu yaparak şehirlerin kaderini önemli ölçüde değiştirmiştir” şeklinde konuştu.

“Bilgi, paraya dönüşen bir ticaret malıdır”

Samsun’a kazandırılacak olan ‘AK Şemsettin Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin ekonomik boyutunun dışında bilgi ve sağlık hizmeti boyutu da bulunduğunu belirten AK Parti Samsun milletvekili aday adayı Mustafa Bayraktar, şunları söyledi:

“Üniversiteler genel olarak ülkenin, özel olarak ise bulunduğu kentin sosyo - ekonomik gelişimini sağlayan faktörlerdir. Şehrin kalkınmasında bilgi üretimi de büyük önem taşır. İnsani değerler açısından dönem dönem sorgulansa da günümüzde bilgi de paraya dönüşen bir ticaret malıdır. AK Şemsettin Sağlık Üniversitesi her alanda sadece Samsun’un değil gücü, etkinliği ve üretkenliğiyle başta bölgemiz ve ülkemiz olmak üzere tüm Karadeniz havzasının da önemli merkezi olacaktır”

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum