ULUSOY TEGİAD'TA TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

TEGİAD’ın bu ayki iş yemeğine Ulusoy Un Yön

ULUSOY TEGİAD'TA TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
31 Ekim 2016 - 21:35
7-bos-kalip-haberTEGİAD’ın bu ayki iş yemeğine Ulusoy Un Yön. Kur. Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy, Terme Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ahmet ekmekçi, Karadeniz Genç İşadamları Federasyonu Başkanı Levent Özden ve TEGİAD üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan TEGİAD Yön. Kur. Bşk. Mustafa Çelebi; konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak başladı. TEGİAD olarak darbeye bulunduğu şehirde en erken tepkiyi veren STK olmanın özelliği taşıdıklarının altını çizen Çelebi, demokrasinin meyvesi olan bir STK olarak seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ve demokrasimize sahip çıktıklarını belirterek şu ana kadar hiçbir TEGİAD üyesinin FETÖ terör örgütüyle ilgili soruşturmasının dahi olmadığının altını çizdi.
Terme Genç İşadamları ve Girişimciler Derneğinin her geçen gün büyüyen bir aile olduğunu vurgulayan Çelebi, bölgemizin önemli gelir kaynaklarından olan fındığın fiyatı hakkında oluşturulan spekülasyonlardan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Fındığın fiyatı yükselecek 15 olacak -20 olacak gibi söylemlerin üreticiyi beklenti içine sokup ürününü sattırmayıp dolayısıyla da üreticinin borcunu geciktirmesi ve yapacağı alışverişi geciktirmesi bölge ekonomisini ciddi derecede tıkamaktadır. Kendisinin de fındık üreticisi olduğunu ürünün değerlenmesini kendisinin de istediğinin altını çizen TEGİAD başkanı Çelebi, ancak üreticiyi geçen yılki gibi gereksiz beklenti içine sokan birlik ve üretici temsilcilerini daha bilimsel ve daha gerçekçi açıklamalar yapmaya davet etti. Fındıkla ilgili birde öneri getiren Çelebi, FİSKOBİRLİK bölgede güvenini kaybetmiş bir yapıya sahiptir. Ticarette güven önemli bir kavramdır. FİSKOBİRLİK tekrar güvenilir bir oluşum haline getirilerek üreticinin menfaati doğrultusunda fındık alımına başlaması, fiyatları da daha iyi yapacağını düşündüklerini belirtti.
1Karadeniz Genç İşadamları Federasyon Başkanı Levent Özden; Terme’deki bu yapının geçen gün büyümesinden ve TEGİAD’ın KARGİF’in etkili derneklerinden olduğunu söyledi. Termede olmak mutluluk duyduğunu belirten Özden, önümüzdeki günlerde KARGİF’i Terme’de toplayacaklarının müjdesini verdi.
Terme Ticaret ve Sanayi Odası Yön. Kur. Başkanı Ahmet ekmekçi; Misafirlerimizi Terme’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bölgenin önemli ekonomik girdilerinden olan fındıkta yaşanan rekolte ve gelir eksikliğinden tüm bölge gibi ilçenin de etkilendiğini ve bu durumun ticareti zorlaştırdığını vurguladı.
Programın onur konuğu Ulusoy Un Yön. Kur. Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy; Böyle bir toplulukla olmanın önemine değindi. Genç işadamlarıyla tecrübe ve deneyim paylaşımı yapan Ulusoy, genç işadamlarına iş hayatındaki püf noktalardan bahsetti.
Gecenin sonunda yeni üyelere üyelik belgeleri verilirken, katılımcılara TEGİAD başkanı Mustafa Çelebi tarafından plaket hediye edildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum