Reklam
Reklam
Reklam

Ulusal Yeterlilik Sistemi Tanıtım Günleri Samsun'da Düzenlendi

Türkiye Yeterlilikler Sistemi ve Çerçevesinin Uygulanması Operasyonu (TUYEP) için Teknik Yardım Projesi kapsamında düzenlenen Ulusal Yeterlilik Sistemi Tanıtım Günleri etkinliği Samsun’da Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

Reklam
Ulusal Yeterlilik Sistemi Tanıtım Günleri Samsun'da Düzenlendi
13 Ocak 2023 - 23:54
Reklam
Etkinliğe; Ondokuz Mayıs Üniversitesinden (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Gökhan Demir, Fakülte Dekanları, Meslek Yüksekokulları Müdürleri ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesinin uygulanması ve bireylerin Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmalarının desteklenmesi yoluyla işgücü piyasasına nitelikli işgücü sağlanmasını amaçlayan projenin bölge paydaşlarının bir araya geldiği etkinliğin açılış konuşmaları Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan tarafından gerçekleştirildi.
Ulusal Yeterlilik Sistemi ve Sınav ve Belgelendirme Süreçlerine ayrıntılı bilgilerin paylaşıldığı etkinlikte Avrupa’da Ulusal Yeterlilik Sistemleri de proje uzmanları tarafından tanıtıldı. Nitelikli işgücünün ve belgelendirilmiş yetkinliklerin öneminin vurgulandığı etkinlikte Mesleki Yeterlilik Kurumunun bu alanda yaptığı çalışmalar aktarıldı.
Etkinlikte Avrupa Hayat Boyu Öğrenme Yaklaşımına ilişkin güncel gelişmelere dair sunum gerçekleştirildi. Avrupa Yeterlilik Çerçevesi ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi hakkında konu uzmanları tarafından bilgiler verildi.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finansa edilen projenin tanıtım etkinliği hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
TUYEP hakkında detaylı bilgi için https://tuyep.org/ bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum