ULUSAL KIRSAL AĞ LANSMAN TOPLANTISI ANKARA DA GERÇEKLEŞTİ

Kırsal kalkınma programlarında belirlenen hedefleri desteklemek, uygulamada yer alan tüm paydaşlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak amacıyla Ankara'da ''Ulusal Kırsal Ağ Lansman

ULUSAL KIRSAL AĞ LANSMAN TOPLANTISI ANKARA DA GERÇEKLEŞTİ
01 Aralık 2017 - 18:13
Kırsal kalkınma programlarında belirlenen hedefleri desteklemek, uygulamada yer alan tüm paydaşlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak amacıyla Ankara'da ''Ulusal Kırsal Ağ Lansman Toplantısı'' düzenlendi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Hasan Özlü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Yönetim Otoritesi tarafından bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ağın temsilcisinin sadece Bakanlık olmadığını, tüm grupların ağın değerli bir öğesi olduğunu söyledi.
7 BİN 500 PROJE DESTEKLENDİ
Tarım Reformu Genel Müdürü Abdullah Burak Keser ise," Kırsalın desteklenmesi ve kırsaldaki projelerin başarılı şekilde yürütülmesi amaçlıyoruz,  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Avrupa Komisyonu temsilcileriyle bu çalışmaları yaptık. Türkiye’de şu an itibarıyla özellikle ulusal kaynaklarla yaptığımız çalışmalarda 7 bin 500 proje desteklendi. Bunun karşılığında kırsala 3,2 milyar liralık hibe verildi" dedi.
FARKINDA LIĞIMI ARTIRMAYI AMAÇLIYORUM
TKDK Samsun İl Koordinatör Müdürü Bülent Turan’ın da bulunduğu toplantıda Alaçam Yakakent Yerel Eylem Grubu (AYYEGDER) Üyesi “Nigar Ablanın Yeri” işletme sahibi Nigar Kullukçu’ da katıldı. Nigar Kullukçu, “Sizler ile tanışmaktan büyük mutluluk duydum. Farkında lığımı artırmayı amaçlıyorum. Buraya gelmemize vesile olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ÇEŞİTLİ KONULARDA SUNUMLAR YAPILDI
 Konuşmaların ardından Kalkınma Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, İtalya Ulusal Kırsal Ağı, Gördes Belediye Başkanlığı ve Türkiye Kalkınma Vakfı temsilcileri tarafından kırsal kalkınmaya ilişkin çeşitli konularda sunumlar yapıldı, deneyimler paylaşıldı. Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması (LEADER) Programı kapsamında oluşturulan ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden etkinliğe katılan yerel eylem grupları da oluşturdukları stantlarda yöresel ürünlerini sergiledi.
Nigar Kullukçu, sektörü adına, (TRGM) üyesi Ziraat Mühendisleri Seher Muğla ve Mehmet Ak’ a günün anısına plaket takdim etti.
Köksal ÖNER

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum