ÜLKÜ OCAKLARI ATSIZ'I UNUTMADI!

Samsun Ülkü Ocakları, yaptığı çalışmalar ve eserleriyle Türk edebiyatı ve tarihine büyük katkılar sağlayan isimlerle ilgili önemli organizasyonlar düzenlemeye devam ediyor

ÜLKÜ OCAKLARI ATSIZ'I UNUTMADI!
24 Aralık 2015 - 18:36
Samsun Ülkü Ocakları, yaptığı çalışmalar ve eserleriyle Türk edebiyatı ve tarihine büyük katkılar sağlayan isimlerle ilgili önemli organizasyonlar düzenlemeye devam ediyor.
Ünlü Türkolog, Araştırmacı yazar, şair ve fikir adamı Hüseyin Nihal Atsız, Samsun Ülkü Ocakları tarafından hazırlanan "20. Yüzyılın Kürşad'ı Atsız" konulu programda anıldı.
Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirilen programda, Hüseyin Nihal Atsız’ın hayatı, eserleri, fikir ve düşünce yapısının yanı sıra birbirinden güzel şiir ve müzik dinletileri de sunuldu. Düzenlenen programa Samsun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hüseyin Kürşat Geze ve Tarihçi Yazar Osman Kara’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

[gallery ids="41002,40999,40998"]

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda, açılış konuşmasını yapan OMÜ Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu başkanı ve Ülkü Ocakları Samsun Üniversite Sorumlusu Bayram Çakır, Türk büyüklerinin ruhlarının her zaman yanı başlarında olduğuna değinerek “Bu kutlu dava adamlarının gösterdikleri kutlu hedefe her zaman koşar adım gideceğimize siz saygı değer konuklarımız önünde söz veriyoruz. Hedefe koşar adım gideceğiz ve dönmeyeceğiz. Yemin olsun” dedi.
Programda, Samsun Ülkü Ocaklarına bağlı öğrenciler Hüseyin Nihal Atsız’ın birbirinden güzel şiirlerini okuyarak katılımcılara muhteşem bir atmosfer yaşattı. Samet Kovancı’nın sazı ile eşlik ettiği programda, şiirler sık sık alkışlarla kesildi.
BİZİM OSMAN MI?
Programda sırasında söz alan Hüseyin Nihal Atsız’ın öğrencisi, Tarihçi Yazar Osman Kara, Atsız’ın kendisini fikren ve zihnen eğittiğini vurgulayarak, “Bu programı hazırlayan herkese şükran borçluyum, saygı borçluyum. Tam 60 yıl önce tanıdığım muhterem insanı ağlayarak tekrar bana hatırlattınız. Sağolun varolun. Allah bahtınızı Türk Dünyası kadar aydınlık kılsın. Atsız Hoca için saatlerce konuşurum. Ama Atsız hoca için çok söze gerek yok. 67 yıllık hayatımın en mutlu anı Atsız Hocayı tanıdığım andır. 67 Yıllık ömrümün en gururlu anıda bir vesile ile Osman denildiği zaman “Bizim Osman Mı?” demesidir“ dedi.
UMUT VERDİNİZ
Kara sözlerini şöyle sürdürdü; “Sizi yürekten kutluyorum. Umutsuzluğa düştüğüm, bizim neslin savruluşunu gördükçe, geçmiş günlerin heycanını kayıp olduğunu teşhis ettikçe, gönlümde bir şeylerin kırıldığını bir şeylerin karardığını ve ülkemin hatta bırakın 70 milyonluk Anadolu Türklüğünü 300 milyonluk Türk dünyasının geleceği hakkında umutlarımın zayıfladığı başladığı bu günlerde siz pırıl pırıl insanlar, siz inanmış insanlar, siz vatanın milletin ve Turan’ın kaderinde bende varım diyen insanlar bana tekrar umut verdiniz, heyecan verdiniz, imanımı tazelediniz, Sağ olun var olun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum