SAMSUNSPOR ÜÇ PUANLA TANIŞTI

SAMSUNSPOR ÜÇ PUANLA TANIŞTI
21 Eylül 2014 - 02:53
ÜÇ PUAN İYİ, OYUN KÖTÜ!   

Samsunspor müsabakaya biraz tedirgin başladı.

Teknik patron Altın kadroda fazla değişiklik yapmadı. Sadece Serdar Eylik onsekiz kişilik kadroda yoktu. Talha bu müsabakada ilk onbirde başladı.

Samsunspor ilk çeyrekte sahada rakibine karşısında bir üstünlük kuramadı.

İlerleyen dakikalarda Samsunspor oyunda dengeyi kurarak rakibinin üzerine gitmeye başladı. Samsunspor bu hücumda özellikle Umar’ı kullanmayı düşündü diyebiliriz.

Nitekim 23. Dakikada Umar sağ taraftan ceza alanına girer girmez topa vurunca top Boluspor ağlarına gitti. Golle beraber Samsunspor skor avantajını da eline geçirmiş oldu.

Golden sonra rahatlar diye düşünürken Samsunspor yine oyun hâkimiyetini tamamen eline alamadı. Oyunu bir türlü istediği gibi yönlendiremeyen Samsunspor 38. Dakikada kalesinde golü gördü.

Boluspor dengeyi sağladıktan sonra oyuna ortak oldu. İlk yarıda ileride çoğalamayan Samsunspor rakibine üstünlük kuramdı. Her iki takım ilk yarı karşılıklı atılan golle soyunma odasına gitti.

İkinci yarıda biraz daha etkili oynayan bir Samsunspor sahada gördük. Umar ikinci yarıya iyi başladı. Bu oyunu 47. Dakikada 2. Golü getirdi. Hem Samsunspor’un hem de kendisinin ikinci golünü attı.

Skor Samsunspor’un lehine döndükten sonra Samsunspor biraz oyun disiplininden uzaklaştı. Rakip Boluspor ikinci golden sonra oyundan düştü. Bu fırsatı iyi değerlendiremeyen Samsunspor üçüncü golü bulamadı. Bulamazdı. Çünkü takın oyunundan uzak bir oyun anlayışını tercih etti. Herkes topla kafasına göre oynamaya başladı. Bu oyun anlayışı oyundan düşen Boluspor’u uyandırdı.

84. dakikada Boluspor Kenan Şahin’le beraberlik golünü buldu. Beraberlik golü Samsunspor üzerinde şok etkisi yaptı. Samsunspor iki üç dakika kendine gelemedi.

Samsunspor’un yediği gol çizgi üzerinden dönen bir top. Yardımcı hakem Seyfettin Ünal kendinden çok emin bir şekilde orta çizgiye doğru koşunca orta hakem Murat Özcan golü vermek zorunda kaldı.

Samsunspor müsabakanın son dakikalarında uyanınca Boluspor kalesine gitmeye başladı. Bu baskılı oyun Samsunspor’u son dakikalarda umutlandırdı.

Müsabakaya dört dakika ilave edilince Samsunspor tüm gücüyle topu rakip ceza alanında oynamayı düşündü. Bu düşünce çok doğru bir düşünce idi. Çünkü gol atabilmeniz için rakip ceza alanına girmeniz gerekirdi.

Bu baskı Samsunspor’a “belki” düşüncesi yarattı. Bu düşünce sonuca gitmede etkili oldu. Samsunspor’un bu baskısı Samsunspor’a penaltı getirdi. Penaltıyı 2. Yarı oyuna giren Adilovic kullandı.  Adiloviç Samsunspor’un üç puanla tanışan golünü atmış oldu.

Müsabakadan Samsunspor sezonun ilk üç puanını alarak ayrıldı.

Samsunspor defansının çok açık vermesi kalesinde iki golü gördü. Defan anlamında iyi sinyaller vermiyor. Önlem alınmazsa Samsunspor kalesinde çok gol görür.

Bu galibiyet Samsunspor’a ilaç gibi geldi. Gelecek haftalara iyi bir moral galibiyeti alan Samsunspor kötü bir futbol oynayarak üç puanı aldı diyelim...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum