Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı.

İlkadım Belediyesi Çatalarmut Mahallesi Eski Fen İşleri Şantiyesinde 5 bin 246 metrekarelik alana yapılan toplam 7 milyon TL'ye mal olan Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi’nin temeli görkemli bir tö

Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı.
19 Ekim 2015 - 17:51
İlkadım Belediyesi Çatalarmut Mahallesi Eski Fen İşleri Şantiyesinde 5 bin 246 metrekarelik alana yapılan toplam 7 milyon TL'ye mal olan Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi’nin temeli görkemli bir törenle atıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımlarıyla gerçekleşen temel atma törenine AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, AK Parti Eski Milletvekili Ahmet Yeni, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Varol, AK Parti İl, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanı ve teşkilatı, mahalle muhtarları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, kamu kurum il ve ilçe müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

13 MAHALLE VE 170 BİN GENCE HİTAP EDİYOR

Çatalarmut, Kıran ve Anadolu mahallerini kuşatan 13 mahalleye hitap eden Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi'nin 170 bin gence hitap ettiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Bugün halkımıza yerel seçimler öncesi halkımıza verdiğimiz sözün yerine gelmesi manasında çok mutluyum. Belediyemiz Eski Fen İşleri Müdürlüğü Şantiye alanına Gençlik Merkezi'nin kazandırılmasında emeği geçen başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç olmak üzere, Milletvekillerimize, Valimiz İbrahim Şahin'e Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ve tüm parti teşkilatı mensuplarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise konuşmasında Gençlik Merkezlerinin öneminden bahsederken Vali İbrahim Şahin ise, Uyum, koordine ve istikrarın şehre yatırım kazandığına dikkat çekti.

TOPLAM MALİYETİ 7 MİLYON TL

Türkiye'nin en büyük gençlik merkezinin İlkadım Belediyesi'nin şantiye olarak kullandığı 5 bin 246 metrekarelik alana inşa edildiğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlık olarak özelliği bakımından çok büyük yatırımı İlkadım İlçesi'ne kazandırıyoruz. Bu Gençlik Merkezimizin temelini atarken inanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda gençlerimizin çok farklı anlamda burada kullanabilecekleri yeni tesisin yeni bir imkânında önünü açmış bulunacağız. Bu güçlü yatırımların yapılabilmesinin altındaki en önemli unsur 2002 ‘den beri Türkiye’de istikrarın ve büyümenin temeli olan AK Parti iktidarlığının varlığıdır. Buraya inşa edilecek Gençlik Merkezimiz farklı bir Gençlik Merkezi olacaktır. Samsunumuza İlkadımımıza pozitif bir ayrımcılıkta yaptık. Buraya inşa edilecek olan Gençlik Merkezimiz çok farklı olacak örneğin içerisinde bireysel sporlarda antreman yapmayı sağlayacak 6 adet antreman salonumuz olacak. Büyük bir spor salonu da içerisinde olacak. Aynı zaman da farklı aktivitelerin yapılacağı gençlerimizin her alanda kendini geliştireceği, değerlerini tarihlerini öğrenebilecekleri bir tesis olacaktır. Gençlere verdiğimiz önem AK Parti iktidarının da farkını ortaya koyuyor.  Yer olarak seçtiğimiz yer de İlkadım ilçemizin tüm mahallelerine ulaşım noktasında kolaylık sağlıyor. Çok merkezi bir yerde kilit rolü oynuyor. Yapılacak olan tesisimizin imkânlarını sonuna kadar kullanın" dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezinin temeli atıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum