Reklam
Reklam
Reklam

Türkiye Binicilik Federasyonu Yarışma Sezonu Açılıyor

Engel Atlama Yarışmaları 15-16 Ocak 2022 tarihlerinde Dila Atlı Spor Kulübü ev sahipliğinde 2022 Binicilik Sezonu’nun açılışını yapıyor.

Reklam
Türkiye Binicilik Federasyonu Yarışma Sezonu Açılıyor
13 Ocak 2022 - 21:14 - Güncelleme: 13 Ocak 2022 - 21:26
Reklam
SIEC’in sponsorluğunda düzenlenen yarışmalar kapsamında Yıldız, Genç, 25 Yaş Altı Binici ligleri ile beraber Amatör ve Yeni Biniciler de kupa için mücadele edecekler.
Türkiye Binicilik Federasyonu
Türkiye Binicilik Federasyonu; Türkiye’de binicilik sporunu yönetimden sorumlu federasyondur. 1923 yılında kurulan federasyon Avrupa Binicilik Federasyonu ve Uluslararası Binicilik Federasyonu üyesidir.
Binicilik sporu ülkemizde; Engel Atlama, At Terbiyesi, Atlı Dayanıklılık, Atlı Jimnastik, Pony ve Üç Günlük yarışma olmak üzere 6 ana disiplin çerçevesinde yapılmaktadır.
Sporcular bu disiplinlerde; Yıldızlar, Gençler, Genç Yetişkinler, Bayanlar ve Ustalar kategorilerinde yarışmaktadırlar.
TBF Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde kendi ana statüsü ve Uluslararası Binicilik Federasyonu (FEI) kuralları çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.
TBF Binicilik kulüplerinin faaliyetlerine yardımcı olmaktan;  Binici, Antrenör, Hakem, Veteriner,  Nalbant gibi sporumuzun asli unsurlarının eğitilmesini sağlamaktan ve tüm paydaşların birbirleri ile olan ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinden sorumludur.
Başkan Hasan Engin Tuncer’in mesajı:
Atatürk’ün “Ben, sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim” anlayışıyla başarılı sporcular yetiştirerek binicilik sporunu geleceğe taşımak vizyonumuzdur. Her biri kendi alanında başarılı, ömrünü atlara ve biniciliğe adamış ekibimiz, icraat ve hizmeti ön planda tutan şeffaf, adil ve yenilikçi bir program uygulamayı ilke edinmiştir. Öncelikli hedefimiz katılımcı ve eşitlikçi yönetim anlayışıyla binicilik sporunun kalkınmasını ve evrensel bir vizyon çerçevesinde uluslararası alanda başarıya ulaşmasını sağlamaktır.
Engel Atlama Yarışması Hakkında
Çeşitli konumlarda hazırlanmış engelli bir parkur üzerinde yarışmacı ve at ikilisinin denendikleri ve bu sayede atın engele karşı olan dikkatini, atlamadaki güç, kabiliyet ve itaatini, binicisinin ise denge, uyum ve yumuşaklık esasları dâhilindeki hissiyat ve becerisini ortaya çıkaran bir yarışmadır.

SIEC U25 CUP hakkında
SIEC U25 CUP Yıldız, Genç ve 25 yaş altı binicilerin kendi kategorilerindeki yarışmacılar ile rekabet edebilme ve kendilerini geliştirmeleri için fırsat sağlayan engel atlama ligidir.
SIEC U25 Cup Engel Atlama Yarışmaları üç ayaktan oluşacak olup
İkinci ayak: 05 – 06 Şubat 2022
Üçüncü ayak: 05 – 06 Mart 2022
Final ayak: 16 – 17 Nisan 2022 tarihlerinde düzenlenecektir.
Dila Atlı Spor Kulübü hakkında
Dila Kıraç binicilik tutkusunu Türkiye’de yaymak ve biniciliğe merak salmış sporculara profesyonel destek sağlamak için Kıraç ailesinin Rahmetli babası Altan Kıraç’tan miras kalan at sevgisiyle Dila Atlısor Kulübünü 2012 yılında Türkiye Binicilik Federasyonu’na bağlı federe bir spor kulübü olarak hayata geçirmiştir. Tesis Beykoz’da 35.000 m2lik alanda faaliyet göstermektedir. At sahibi sporcuların kullanımına açık olan Dila Atlı Spor Kulübü binicilere uzman eğitmenlerle çalışarak tekniklerini geliştirme imkânı sunuyor. At sahipleri, aynı zamanda atlarına yüksek standartlarda bakım ve eğitim almak üzere pansiyon hizmetinden yararlanmaktadırlar.
Yarışmalara seyirci girişi ücretsizdir.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum