Reklam
Reklam
Reklam

Türkiye Bilimler Akademisi'nde Başkanlık Devir Teslimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TÜBA Başkanlığına atanan TÜBA Asli Üyesi Prof

Reklam
Türkiye Bilimler Akademisi'nde Başkanlık Devir Teslimi
21 Mayıs 2019 - 13:24
Reklam
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TÜBA Başkanlığına atanan TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla  22 Mayıs günü saat 14.00’te Ankara TÜBA Merkez binasında gerçekleştirilecek törenle başkanlık görevini Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’dan devralacak.
TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sayın Bakanımız Mustafa Varank’ın da katılımıyla 22 Mayıs’ta başkanlık görevini Asli Üyemiz Prof. Muzaffer Şeker’e devretmenin benim için memnuniyet ve onur verici olduğunu, bundan sonra da Akademi ve Konsey üyesi olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya devam edeceğimi belirtmek isterim. Özellikle dile getirmek isterim. Bu vesileyle, yeni başkanımız Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i içtenlikle kutluyor, bu onurlu görevde başarılar diliyorum” dedi.
Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğine ve Akademi’mizi daha iyi düzeylere çıkaracağına inanıyorum
2012’den beri sürdürdüğüm TÜBA Başkanlığı görevini, 2012-2018 yılları arasında TÜBA Konsey Üyesi olan, 2010-2018 yıllarında da Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü yapan ve 53. Akademi Genel Kurulu’nda yapılan seçimde en yüksek oyla ilk sırada başkan adayı seçilen 15 Mayıs günü ise Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından TÜBA Başkanlığına atanan asli üyemiz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e devredeceğim. Sahip olduğu yetkinlik ve deneyimlerle ve üyelerimizin de desteğiyle Sayın Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğine ve Akademi’mizi daha iyi düzeylere çıkaracağına inanıyorum.
Akademi Konseyi’nde altı yıl birlikte çalıştığımız Muzaffer Şeker ile diğer Konsey ve Akademi Üyelerimizin katkı ve destekleri ile bu süreçte TÜBA’nın kurumsallaşması ve gelişimi konusunda ciddi mesafeler aldık. Farklılıklarımızı zenginlik olarak değerlendirme ve Türkiye’mizin ulusal bilimler akademisi olma sorumluluğu ile bu dönemde mevcut program ve projeleri geliştirerek sürdürme yanında, yenilerini de devreye soktuk. Kanser, Kök hücre, Bilim Eğitimi gibi Çalışma Gruplarımıza ek olarak Gıda ve Beslenme, Enerji, Bilim ve Eğitim Politikaları gibi yeni çalışma gruplarını devreye soktuk. Uluslararası TÜBA Akademi Ödüllerini, Türk-İslâm Bilim Kültür Mirası ve Tarihi ve Etimolojik Türkiye Türkçesi Lugati projelerini başlattık. Uluslararası ilişkiler ve temsil alanında, üye olduğumuz akademik çatı kuruluşu sayısını da 11’den 13’e; ikili iş birliği anlaşması yaptığımız akademi sayısını 22’den 34’e çıkardık. Süreli ve süresiz yayınlarımızı biçim ve içerik olarak geliştirdik. Kurumsal kapasite geliştirme projesi kapsamında Rabi Medrese’nin mimari özelliklerine uygun olarak donatımını sağladık, TÜBA markalarının tescilini yaptık, bilişim alt yapımızı geliştirdik. Tüm bunları, üyelerimizi ve diğer paydaşlarımızın katkı, destek ve güvenleriyle sağladık. Sağladıkları katkı, destek ve güvenleri için tüm üyelerimize ve paydaşlarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu vesileyle, yüksek himayeleri için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyor, ilgi ve destekleri için bakanlarımız ve bakanlık mensuplarına da çok teşekkür ediyoruz. Yeni Başkanımız Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in başkanlık döneminde de, üye ve paydaşlarımızın destekleriyle Akademi’mizin gelişimin hızlanarak devam edeceğine ve daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum