Reklam
Reklam
Reklam

Türk Yargısının Kararına Saygı Duyun, Santral İnşaatını Durdurun!

Samsun 3. İdare Mahkemesi’nin, Eğercili’de yapımı süren enerji santrali için hazırlanan nazım ve imar planlarının yürütmesini durdurma kararına ilişkin bir açıklama yaptı.

Reklam
Türk Yargısının Kararına Saygı Duyun, Santral İnşaatını Durdurun!
29 Mart 2020 - 14:00
Reklam
Hancıoğlu açıklamasında; Samsun 3. İdare Mahkemesi’nin, Eğercili’de yapımı süren enerji santrali için hazırlanan nazım ve imar planlarının yürütmesini durdurma kararına ilişkin bir açıklama yapan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Çarşamba Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni, bu mahkeme kararını derhal uygulamaya, santral inşaatını durdurmaya çağırdı.
Hancıoğlu’nun, konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle; “Samsun 3. İdare Mahkemesi, Çarşamba-Eğercili’de yapımı süren Biyokütle Enerji Santraline karşı, Mimarlar Odası Samsun Şubesi ve yörede arazisi bulunan ve yaşayan 4 vatandaş tarafından açılan davada 1/5000’lik Nazım Plan ve 1/1000’lik Uygulama İmar Planının yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Ayrıca kararda; Çarşamba Beledisi tarafından Biyokütle Enerji Santrali için usulsüz olarak verilen ruhsatın da hukuk dışı olduğuna hükmedilmiştir.
Hayattaki en değerli varlığımızın “sağlık” olduğunu daha güçlü bir şekilde kavradığımız şu zor günlerde, idare mahkemesinin vermiş olduğu bu karar; halkımızın sağlığını, toprağımızı, suyumuzu ve havamızı koruma adına için çok değerli ve umut verici bir gelişmedir.
Samsunlular aylardır, hukuk içinde ve meşru zeminde kalarak Çarşamba Ovamıza kurulmak istenen zehir santraline karşı büyük bir mücadele yürütüyor.
Türk yargısı aldığı bu kararla bir anlamda, bu santral için hazırlanan nazım ve uygulama planları ile yapı ruhsatının hukuksuzluğunu tescillemiştir.
Şimdi derhal bu kararın gereği yerine getirilmeli, gece-gündüz devam eden inşaat mühürlenmelidir.
Çarşamba Belediyesi’ni ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni, Türk yargısının verdiği kararı derhal uygulamaya, santral inşaatını durdurmaya çağırıyorum.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum