Türk Milletine Güvenerek İşe Başladım

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Türk Milletine Güvenerek İşe Başladım
18 Mayıs 2021 - 19:24
Vali Dağlı mesajında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak, Büyük Millet Meclisi’nin açılmasından Milli Mücadelenin zafere kavuşmasına, vatanın bölünmezliğinin dünyaya haykırılışından Cumhuriyet’in ilanına uzanan yolun işaret fişeğini attığı tarihin 102. yıl dönümünü, milletimizin tüm bireyleriyle kenetlenerek coşkuyla kutluyoruz.
Samsun’da Tütün İskelesinden karaya ayak basan Mustafa Kemal Paşa, ’19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığım zaman elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız Türk milletinin asaletinden doğan ve benimde vicdanımı dolduran manevi bir kuvvet vardı. İşte ben o kuvvete, yani Türk milletine güvenerek işe başladım.’ sözleriyle tüm imkânsızlıklara rağmen esarete boyun eğmeyen Türk milletinin istiklal mücadelesine olan inancını ifade etmiştir.
“Bütün ümidim gençliktedir.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, özgürlüğe ve bağımsızlığa atılan ilk adım olan 19 Mayıs’ı, gençlere armağan ederek, 102 yıl önce başlatılan bu mücadeleyi tarihimizden aldıkları ilhamla, medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacakları konusunda gençlerimize olan güvenini açıkça belirtmiştir.
Ülkemizin her alanda yakaladığı başarılarla durmaksızın ilerlemesinin en büyük güvencesi ve teminatı olan gençlerimizin, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, dünyadaki gelişmelere ayak uyduran ve tüm enerjisini ülkenin daha da gelişmesine harcayan birer hazine olarak gelecek nesillere en iyi şekilde örnek olacaklarına gönülden inanıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, bu cennet vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, siz sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum