TÜRK KIZILAY'INDAN EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK

Türk Kızılay Canik Şubesi 3 Aralık Dünya engelliler günü öncesinde Samsun’un Canik ilesindeki Fatih Ortaokulunun özel eğitim sınıfının açılışını gerçekleştirdi

TÜRK KIZILAY'INDAN EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK
03 Aralık 2018 - 15:22
Türk Kızılay Canik Şubesi 3 Aralık Dünya engelliler günü öncesinde Samsun’un Canik ilesindeki Fatih Ortaokulunun özel eğitim sınıfının açılışını gerçekleştirdi.
Türk Kızılay’ının proje kapsamında Türkiye genelinde özel eğitim sınıflarının teşrifatı için yaptığı çalışmayı Canik İlçesine taşıyan Canik Şube Başkanlığı İlkini Yüzüncü Yıl İlkokulunda Gerçekleştirmiş ve okula teslim etmişti. İkincisini Fatih Orta Okulunda gerçekleştirdi. Sınıfın teşrifatı yapılarak teslim edildi. Özel sınıfın açılışı Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Türk Kızılay’ı Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Habib Demirel, Okul Müdürleri, Öğrenci velileri, Türk Kızılay Gönülleri, Canik İMKB Lisesi Okul Aile Birliği Yöneticileri ve Türk Kızılay’ı Gençlik kollarının katılımları ile gerçekleştirildi.
ÖZEL SINIFLARI KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Türk Kızılay’ı gibi gönülleri fethet etmiş bir kuruluşun gönül erleri olduğunu vurgulayan Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, ”Bu gücümüzü Türk Kızılay’ından alıyoruz. Devasa kuruluşun ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. 150’inci yılını kutluyoruz. Ona yakışan işler yapmaya çalışıyoruz. Bu maksatla 2018 de eğitim camiasına ağırlık vererek gelecek nesillere Türk Kızılay’ını nakşetmek istiyoruz. Biz şube olarak genel merkezimizin destek verdiği çalışmaları ilçemize taşıyarak faaliyetlerimizi taçlandırıyoruz. Bir ilkini yüzüncü yıl ilkokulunda gerçekleştirdik. İkincisini Fatih Orta Okulunda yaptık. Üçüncüsü için çalışmalarımıza başladık. Her şeyin en iyisine layık özel öğrencilerimiz için ne yapsak azdır. Bu öğrencileri yetiştiren değerli öğretmenler en iyi şartlarda çalışacaklar ki bu yavrularımızı topluma kazandıralım ”dedi.
İLÇEMİZDE BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ
Bunun gibi güzel faaliyetlerin tek başına olamayacağının altın çizen Başkan Örs, ”Canik Belediyesinin desteği ile ve ayrıca ilçe Milli Eğitimin manevi destekleri sayesinde yürütüyoruz. Bu güzel açılışımızı gerçekleştiren başta Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlara,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bakiye Can Usta’ya, Türk Kızılay’ı Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Habib Demirel’e, Okul Müdürümüz Ergin Yazıcıya, Özel Eğitimin olmazsa olmazı değerli eğitimcilerimize, Canik Şubesini Yönetim Kurulu Üyelerine Türk Kızılay’ı Gönüllerine, Gençlik kollarına ve Ayrıca Canik İMKB lisesi Okul Aile Birliğinde birlikte görev yaptığımız Nurdan Tuncel’e katılımından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.
EĞİTİMİN ADINA AYNI DUYGULARI PAYLAŞIYORUZ
Okulun adına Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs’e teşekkür plaketini sunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, “Türk Kızılay’ı Canik Şubesi ile yaptığımız her çalışmada en iyisini yakalamaya çalıştık. Eğitime verilen destekten dolayı gurur duyuyoruz. Türk Kızılay’ı her alanda her yerde faaliyet gösteriyor. Biz bunu Canik Kızılay’ı Şubesi ile yakinen hissediyoruz. Kendilerine eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim” dedi.
OKUL MÜDÜRÜ YAZICI, BAŞKAN ÖRS’E TEŞEKKÜR ETTİ
Fatih Orta Okulu Müdürü Ergin Yazıcı ise, ”Her zaman yanımızda olan koca yürekli Türk Kızılay’ı Canik Şube Başkanı Hatice Örs hanım efendinin eğitime verdiği destek sayesinde Türk Kızılay’ının kanatları altında olmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Kendisine verdiği desteklerden dolayı okulum adına teşekkür ettiğini” ifade etti. Günü anısına açılış pastasını hep birlikte kestiler.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum