Türk Kızılay'ı Halkımızın Her Zaman Yanında!

Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak Hanımefendi, Türk Kızılay’ı Samsun Şubesi tarafından Büyükşehir Belediyesi Anakent Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğinde Aile, Çalışma ve Sosyal

Türk Kızılay'ı Halkımızın Her Zaman Yanında!
21 Mayıs 2019 - 11:07
Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak Hanımefendi, Türk Kızılay’ı Samsun Şubesi tarafından Büyükşehir Belediyesi Anakent Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarda kalan çocuklar ve Kızılay gönüllüleriyle bir araya geldi.
Yemek programının ardından Türk Kızılay’ı Samsun Şubesi Başkan Vekili Ahmet Ali Bulut yaptığı konuşmasında, “Kızılay denince akla insan gelir. İnsan Müslüman olmuş, Hıristiyan olmuş veya başka bir dinden olmuş, milliyeti, cinsiyeti veya her şeyi farklı olabilir ama Kızılay herkese ve her insana yardım etmek için kurulmuş bir dernek, cemiyettir” dedi. Türk Kızılay’ı Samsun Şubesi Başkan Vekili Ahmet Ali Bulut’un konuşmasının ardından Halit Karataş, Kur’an tilaveti okuyarak, dua etti.
ONLARIN ÇALIŞMALARINI TAKDİR EDİYORUM
Kızılay’ın son yıllarda Türkiye’de herkesin takdir edeceği güzel işler yaptığını ifade eden  Vali Osman Kaymak, “Afetlerde, yangınlarda, depremlerde ve her türlü felaketlerde Kızılay halkımızın her zaman yanında. O yönüyle milletimizin gönlünü kazanıyor. Onun için de Samsun Kızılayı'nı tebrik ediyoruz. Onların çalışmalarını takdir ediyorum. Zaman zaman da çalışmalarına katılmaya çalışıyoruz. Kızılay’da gönüllü olarak görev yapan gençlerimizi tebrik ediyorum. Kendilerine böyle güzel bir uğraş buldukları için. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bizim dinimiz zekâtı sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı öne çıkarıyor. O yönüyle de gençleri tebrik ediyorum. Kızılay’ın bu güzel etkinliğine katılarak gönüllü olarak görev aldıkları için” dedi.
GELECEĞE GÜZEL BİR ŞEKİLDE HAZIRLANMANIZDIR
Yuvalarda kalan sevgili yavrularımız, sizler bizlerin en kıymetli yavrularısınız  vurgusu yapan  Vali Osman Kaymak, “Devletimiz sizler için her türlü imkanı sağlıyor. Sizlerden tek isteğimiz var. Derslerinize iyi çalışın ve iyi insan ve faydalı insanlar olun. Kader insanın başına her şey getirebilir ama geleceği planlamak bizlerin elinde. İyi insan olmak, iyi eğitim almak ve ülkemize faydalı insanlar olmak çok önemli. Ülkemizin her alanda yetişmiş insan gücüne ihtiyacı var. Çocuklar lütfen sporda, sanatta, eğitimde ve kültürde kendiniz için önemli bir alan bulun ama başıboş kalmayın. Eğitimlerinizi çok iyi alın. Amacımız sizlerin mutlu olması ve geleceğe güzel bir şekilde hazırlanmanızdır. Onun için verilen eğitime uymanız, birbirinize anlayışlı davranmanız, birbirinizi çok sevmeniz, birlik ve beraberlik içerisinde olmanız lazım” şeklinde konuştu.
GELECEĞE EMİN ADIMLARLA İLERLEMESİNİ ARZU EDİYORUZ
Zaman zaman derslerine çalışmayarak yuvadan kaçan çocukları duyduğunu ifade eden Vali Osman Kaymak, “Tabi ki, arkadaşlar zor bir hayat ama yuva kurallarına uymak kaydıyla, öğretmeninizi dinlediğiniz zaman hayat sizler için çok daha kolay ve güzel olacaktır. Bizlerin tek derdi sizlerin mutlu olmasıdır. Kızılay’a bu sofrayı sizlerle paylaşmamıza vesile olduğu için çok teşekkür ediyorum. Bu sofraya katılan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah tam bir dayanışma içerisinde toplumumuzun geleceğe emin adımlarla ilerlemesini arzu ediyoruz. Tek amacımız güzel ve güçlü bir Türkiye’de sizlerin yarınlarda çok daha iyi yaşamanızdır. O anlamda tarihinizi çok iyi bilmeniz lazım” dedi.
İYİ BİLMEMİZ İÇİN TARİHİ İYİ BİLMEMİZ VE OKUMAMIZ LAZIM
Ülkemiz buralara kolay gelmediğini ifade eden Vali Osman Kaymak, “Atatürk 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a geldiğinde Anadolu işgal altındaydı, yokluk vardı ve umut bitmiş durumdaydı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları millete liderlik yaparak 19 Mayıs 1919 tarihinde Milli Mücadeleyi Samsun’dan başlatarak kurtuluş savaşını nihayete erdirdi. Kurtuluş savaşının sonunda Türkiye Cumhuriyet Devletini kurarak siz gençlere emanet etti. Onum için o yılları daha iyi bilmemiz için tarihi iyi bilmemiz ve okumamız lazım. Buradan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Atalarımıza, dedelerimize ve bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah mekânlarını cennet etsin” diye konuştu.
TÜRK KIZILAY'I ÜLKE GENELİNDE KUTSAL GÖREV YAPIYOR
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Türk Kızılay’ının çok önemli bir misyonu üstlendiğini, başarısına başarı katarak çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Ramazan ayının bereketinin her tarafa yansıdığını ifade eden Yılmaz, "Türk Kızılay'ı her zaman halkımızın yanında. Dünya'nın birçok noktasına da yardım elini uzatmaktadır. Kurulduğu günden bu yana yürüttüğü çalışmalarla hem gönüllere girmeyi hem de dua almayı başaran bir kurumumuz. Her zaman yanındayız. Burada çocuklarımız ve Kızılay gönüllüleriyle buluşmak ise bizler için ayrı bir mutluluk" dedi.
ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ
Konuşmaların ardından, Vali Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ve diğer protokol üyeleri çocuklar ve Kızılay gönüllüleriyle sohbet ederek, çocuklara ve Kızılay gönüllülerine çeşitli hediyeler verdi. Düzenlenen iftar Yemeğine Türk Kızılay’ı Orta Karedeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Türk Kızılay’ı Kan Bağısı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Tekin Balcı, Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs ve Haber Gazetesi Genel Müdürü Ali Yılmaz Ergen katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum