Türk Kızılay'ından Kan Bağışı Kampanyası

Samsunsporumuzun kafilesi, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı Süper Lig müsabakasına giderken, saat:09.30 civarında Havza ilçesinde kafileyi taşıyan kulüp otobüsünün kamyonla çarpışması sonucu kafileyi taşıyan otobüs uçuruma yuvarlanmış, Samsunsporumuzun üç oyuncusu Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç, Teknik Direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti.

Türk Kızılay'ından Kan Bağışı Kampanyası
17 Ocak 2020 - 18:25
Kazada hayatta kalan birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralanmış veya sakat kalmıştı.
Samsunspor'un kazazedelerine ilk yardımı hemen geriden gelen ve Diyarbakırspor deplasmanına gitmekte olan Çarşambaspor kafilesi yapmıştır. Çarşambasporlu yönetici, futbolcu ve görevliler, kazaya uğrayan Samsunsporluları tek tek otobüsten çıkartıp Havza Devlet Hastanesi'ne taşımış ve tedavileri için kan vermişlerdir. Ayrıca kaza sonrasında kazada yaralanan sporcularımızın sevk edildikleri hastanelerde halkımız kan bağışında bulunmak için uzun kuyruklar oluşturmuşlardır.
Bu Kan Sizi Unutur Mu?
Türk Kızılay'ının ülkemizin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılamak üzere yürüttüğü Güvenli Kan Temini Programı kapsamında 20 Ocak 1989 tarihinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden spor şehitlerimize, yaralanan ve sakat kalan sporcularımıza ithafen “BU KAN SİZİ UNUTUR MU?” sloganı ile Samsunspor ve Türk Kızılay'ı işbirliğinde 20 -27 Ocak 2020 tarihlerinde Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda kan bağışı kampanyası düzenlenecek. Kampanya kapsamında alınacak kanlar sağlık kuruluşlarında tedavileri esnasında kan ve kan ürününe ihtiyaç duyan hastalara kullanılacaktır. Samsunspor Yönetimi, Teknik heyeti, Futbolcular ve Taraftar Grupları ile Türk Kızılay'ı olarak “BU KAN SİZİ UNUTUR MU?” sloganı ile Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek kan bağışı kampanyasına 18-65 yaş aralığında bulunan tüm Samsun halkını resmi kimlik belgeleri ile kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum