Reklam
Reklam
Reklam

Türk Hava Kurumu ilham kaynağımızdır

Türk Hava Kurumu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 16 Şubat 1925'te kurularak o günden bugüne havacılık alanında büyük icraatlar gerçekleştirmiştir.

Reklam
Türk Hava Kurumu ilham kaynağımızdır
16 Şubat 2020 - 15:16
Reklam
Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak ve geliştirmek amacıyla kurulan Türk Hava Kurumu, neredeyse bir asra yaklaşan tarihinde yaptığı çalışmalarla ülkemizin en köklü ve güzide kurumlarından biri halini almıştır. Faaliyetleriyle 'İstikbal Göklerdedir' vecizesini perçinleyen Türk Hava Kurumu, havacılık araçları üretme, pilot yetiştirme, yangın söndürme ve hava ambulans gibi birçok başarılı hizmetiyle aziz milletimizin gönlündeki yerini almıştır.
Samsun'umuz için büyük önem taşıyan Milli Mücadele'nin 100. yıl dönümünü geride bıraktığımız bu dönemde bizlere hedef gösterilen muasır medeniyetler seviyesine dikkat çekmek isterim. Son dönemde havacılık açısından yaşanan gelişmeler geleceğin ve bu seviyenin göklerde olduğunun en önemli kanıtıdır. Milli Mücadele’de çok önemli bir misyon üstlenen şehrimizin adını taşıyan Samsun Üniversitesi olarak günümüz konjonktürüne uygun bir şekilde havacılıkla ilgili fakülte ve bölümlerimizle var gücümüzle çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu bakımdan bizlere ilham kaynağı olan Türk Hava Kurumunun faaliyetlerini yakından takip ederek sektöre yeni neferler kazandırmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle havacılık sektörüne öncülük eden Türk Hava Kurumunun 95. kuruluş yıl dönümünü kutlarım. Türk Hava Kurumunun önümüzdeki yıllarda da başarılarını artırarak sürdüreceğine ve ülkemizi kanatlandırmaya devam edeceğine inancım sonsuzdur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum