Reklam
Reklam
Reklam

Türk Büro-Sen'den SGK Açıklaması

Türk Büro-Sen Samsun İl Başkanı Ahmet Keskin, yaptığı açıklamada; Bilindiği üzere, EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) ile ilgili Kanun TBMM’den geçerek kanunlaşmıştır.

Reklam
Türk Büro-Sen'den SGK Açıklaması
23 Mart 2023 - 19:21
Reklam
Bunu sonucunda fiilen 23.000 personel ile rutin iş yükü zaten kamu ortalamasının üzerinde olan SGK çalışanlarından 2.250.000 vatandaşımıza 1-2 ay içerisinde aylık bağlanması istenmektedir.
Yıllık ortalama aylık bağlama kapasitesi 400.000 olan SGK personelinden 6 yıllık işin 1-2 ayda yapılması istenilmektedir. Böyle bir iş yükünün, hiçbir karşılığı olmadan SGK çalışanlarından istenmesi,  beklenmesi dünyanın her yerinde angaryadır. Angarya da Anayasamıza göre suçtur.
Bu kadar ağır iş yüküne karşın SGK çalışanları için;
-666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyelerin ve fazla mesai ücretlerinin tekrar ödenmesi yeniden müktesep hak olarak düzenlenmesi,
-Kurum İçi Uzmanlık hakkı verilmesi,
-Sosyal Güvenlik Hizmetleri Sınıfı oluşturulması ve buna bağlı Sosyal Güvenlik Tazminatı ödenmesi,
-1. Dereceye gelmiş yüksek okul mezunu memurların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi.
-Ayrıca artan iş yükünden dolayı 3 ayda bir yapılması öngörülen nakdi ödeme ile ilgili yasal düzenlemenin ivedilikle TBMM’den geçmesi gerekmektedir.
Tüm bu talepler Genel Merkezimiz tarafından Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin’e rapor halinde iletilmiştir.
Belirtmiş olduğumuz taleplerin karşılık bulması için Türk Büro Sen olarak her platformda çalışmalarımız özveri ile devam edecektir.
Bugün SGK çalışanlarının özlük haklarının bu durumda olmasının sorumlusu 12 senedir Toplu Sözleşme masasında memurların ve SGK çalışanlarının haklarını aramayan yetkili etkisiz sendikadır. SGK çalışanlarını içinde bulundukları düşük ücret ve maaşlardan kurtaracak yer toplu sözleşme masasıdır.
SGK çalışanlarının bugün de yarın da yanında olacak olan ve SGK çalışanlarını düştükleri durumdan kurtaracak olan TÜRK BÜRO-SEN’dir.
SGK çalışanlarının mağduriyetlerinin ivedilikle giderilmesi amacıyla, haklı ve ısrarlı
taleplerimizin takipçisi olacağımızı ve somut adım atılmasına yönelik görüşmelerimizin devam edeceğini kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum