TÜİK Yine İktidara Çalıştı!

CHP İl Başkanı Fatih Türkel 2023'ten geçerli asgari ücret ile ilgili “iktidar asgari ücretteki bonkörlüğünü emekliye ve memura göstermeyecek gibi görünüyor” dedi.

TÜİK Yine İktidara Çalıştı!
03 Ocak 2023 - 18:40
CHP İl Başkanı Fatih Türkel emeklinin ve memurların enflasyon altında ezildiği ve can çekiştiğini söyleyerek iktidar nasıl olsa asgari ücreti kendi ödemiyor ödemediği asgari ücrete yüzde 54.5 zam yaparak yılların tarihi rekor zammını verdik diye övüne dursun. Maaşını bütçeden alan geçinemiyoruz asgari ücret kadar zam istiyoruz diyen emekli ve memurlara da çalışma bakanı “böyle bir saçmalık olabilir mi saçmalamayın” diyebildi. TÜİK ‘in açıkladığı enflasyon öyle görünüyor ki iktidardan almış olduğu siparişe göre %64.27 iken ENAK %137,55 İTO enflasyonu %93 açıklamıştır. Emekli, dul, yetim, memura tabii ki TÜİK in enflasyon rakamları üzerinden bile zam verilmeyip en düşük emekli maaşının 3.500 TL olduğu günümüzde çarşı pazarın enflasyonu %200'ün üzerindeyken %64.27'lik sipariş enflasyonun bile altında emekli ve memura zam vereceğim demek vicdansızlıktır. Bugün yapılan açıklamaya göre Refah payı dâhil iktidarın %25 gibi bir zammı reva görmesi vicdansızlıktır.  Emekli ve memurlarımıza bu rakamın kesinlikle yetmeyeceği kesindir. Bir Ülkede %64 “TUİKE GÖRE” olması demek 1000 (Bin) TL maaşın satın alma gücünün 450 TL ye düşmüş olması demektir. 2016 yılında 450 TL’ye düşmüş satın alma gücünün üzerine şimdi iktidar %25 zam yaparak emekli ve memur maaşlarını geçen seneki satın alma gücünün %20’nin daha altında bir gelire razı olun demektedir.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak emekli ve memur zamları belirleyenlerin çarşıya pazara çıkıp 170 TL'lik tereyağını, 150 liralık peyniri, 4 lira olmuş ekmeğin ne demek olduğunu bilmeden, yatağa aç giren çocukların halini görmeden ve düşünmeden alınmış bir karardır dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum