TÜBA VII. Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu Mersin Üniversitesi'nde…

TÜBA-Bilim Eğitimi Programı kapsamında; 2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde temel bilimler öğretmenlerine yönelik “Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu”nun yedincisi, Mersin’de düzenleniyor. Sorgulamaya dayalı öğrenme ve temel bilim eğitiminin etkinleştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan Kurs, 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında Mersin Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

TÜBA VII. Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu Mersin Üniversitesi'nde…
23 Aralık 2019 - 10:59
27 Ocak’ta başlayacak olan eğitim programı; TÜBA Bilim Eğitimi Programı Yürütücüsü ve MEB Bakan Yardımcısı Üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in açılış konuşmaları ile başlayacak.
Bilim eğitimi kursu; öğretmenlerin öğretme sürecinde öğrenciyle fizik, kimya, matematik, biyoloji, fen bilgisi, tarih ve Türk dili edebiyatı alanlarında çok daha etkin bir iletişim kurma ve kanıta dayalı öğretim becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.
40 akademisyenden MEB personeli 210 öğretmene teorik ve uygulamalı eğitim verilecek.
2015 yılında Gazi Üniversitesi’nde ilki düzenlenen Kurs’un ikincisi yine aynı yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde ardından 2016’da Akdeniz ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 2017’de ise İstanbul Üniversitesi’nde ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Mersin Üniversitesi’nde hazırlıkları süren Kurs’a bu yıl Türkiye’nin dört bir tarafından MEB tarafından seçilen 210 öğretmen katılacak. Toplam beş gün sürecek olan eğitim programında aralarında TÜBA Bilim Eğitimi Çalışma Grubu Üyeleri, TÜBA Üyeleri ve Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Programı (GEBİP) ödül sahiplerinin de yer aldığı alanında uzman 40 akademisyen tarafından, seçilen öğretmen gruplarına teorik ve uygulamalı eğitim verilecek.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum