TÜBA TEKNOFEST'le İstanbul'da!

TÜBA’nın da katılımcıları arasında yer aldığı Türkiye’nin ayakları yere basmayan Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), 27 Nisan günü İstanbul’da başladı. Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 114 paydaş kurumun desteğiyle düzenlenen TEKNOFEST 1 Mayıs’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

TÜBA TEKNOFEST'le İstanbul'da!
27 Nisan 2023 - 16:31
TÜBA olarak Cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştirilen TEKNOFEST 2023’ün paydaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBA – TEKNOFEST Ödüllerini kazanan bilim insanlarına ödüllerinin festival kapsamında takdim edileceği bilgisini verdi. Başkan Şeker2018’den bu yana coşkusu hiç azalmayan, aksine katlanarak artan bir programın içinde olmanın, ortaya çıkan sinerjiyi binlerce katılımcıyla yaşamanın, her yaştan bilim meraklısıyla yüz yüze iletişim kurmanın çok önemli olduğunu söyledi. Ayrıca “TÜBA’nın festival standında bilimi seven, takip edenlere, küçük büyük bütün ziyaretçilerimizeAkademi olarak ülkemizin öncelikli konuları hakkında düzenlediğimiz program ve projeleri, çalışmaları anlatacak, rehber niteliğindeki raporlarımızı sunacak, geçmişimize ışık tutan, geleceğimizi aydınlatan eserlerimizi tanıtacağız. Yani dünü, bugünü ve yarını sunacağız. Ziyaretçilerimiz Millet Kütüphanesi ve Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfıdesteği ile açtığımız sergide TÜBA Şeref Üyemiz Prof. Sezgin’in modellediği İslam bilim tarihine ait aletleri yakından görebilir, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü’nün hayat verdiği Osmanlı ilmiye sınıfına ait kıyafetlerini inceleyebilirler” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı TEKNOFEST 2023'ün Teknoloji Yarışmaları kapsamında drone, robot, yapay zekâ, insansız hava araçları gibi çeşitli disiplin ve kategorilerde 41 farklı teknoloji yarışmaları düzenlenecek. 102 farklı kategoride hazırlanan yarışmalara 332 bin takım ve 1 milyondan fazla yarışmacı katılıyor. Yarışmalarda 13 milyon TL'nin üzerinde ödül, 30 milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği veriliyor. Teknoloji fuarı, konferanslar, atölye çalışmaları, seminerler ve paneller gibi birçok etkinlik de gerçekleştiriliyor. Aralarında Bayraktar Kızılelma, Bayraktar Akıncı'nın da yer aldığı savunma sanayisinin öne çıkan projeleri de ziyaretçilere sunuluyor. Bu yıl Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı, ilk kez TEKNOFEST etkinlik alanında yerini alıyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum