Reklam
Reklam
Reklam

TÜBA & Özbekistan Bilimler Akademisi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

TÜBA ve Özbekistan Bilimler Akademisi arasında Akademik İş Birliği Anlaşması ve Uygulama Protokolü İstanbul’da imzalandı.

Reklam
TÜBA & Özbekistan Bilimler Akademisi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
20 Mayıs 2022 - 17:27
Reklam
Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Özbekistan Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Bekhzod Yuldashev’in attıkları karşılıklı imzalarla sempozyum, konferans, çalıştay ve ikili bilimsel toplantıların yanı sıra bilim insanı değişimi, bilgi ve yayın alışverişi vb. başlıklardaki iş birliği konusunda anlaşmaya varıldı. İmza töreninde Özbekistan Bilimler Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sirojievich Z. Mirzaev de yer aldı.
Başkan Şeker bilim ve teknolojinin kalkınmadakini önemini vurguladı ve anlaşma ve uygulama protokolünün Özbekistan ve Türkiye arasında bilimsel bilgi alışverişini teşvik edeceğinden, her iki ülke arasında akademik iletişimi güçlendireceğinden emin olduğunu söyledi. Prof. Dr. Şeker: “Anlaşmaya göre; gerçekleştireceğimiz değişimde yer alacak bilim insanlarını belirlerken, hem araştırmalarının önemini hem de ziyaretlerinin Özbekistan ve Türkiye'deki araştırma merkezlerinin geliştirilmesi üzerindeki olası etkilerini özellikle dikkate alacağız. Bilim insanlarını anlaşmanın ruhuna uygun olarak bilimsel iş birliğini teşvik etme ve geliştirme kapasitelerini gözeterek özenle seçeceğiz. Ayrıca tarafların bilim ve teknoloji politikasına ilişkin gelişmeler üzerine düzenlenen toplantılar, sempozyumlar, konferanslar ve çalıştaylar hakkında birbirlerini bilgilendirmesi ve karşılıklı yarar sağlayabilecek yayın ve bilimsel bilgi alışverişi konusunda da mutabık olduk” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum