TÜBA'dan "Bilişim Teknolojisi ve İletişim: İnternet ve Toplumsal Etkileri Çalıştayı"

TÜBA organizasyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) iş birliği ile düzenlenen “Bilişim Teknolojisi ve İletişim: İnternet ve Toplumsal Etkileri Çalıştayı” 8 Şubat 2020 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde (BÜ) gerçekleştirilecek.

TÜBA'dan "Bilişim Teknolojisi ve İletişim: İnternet ve Toplumsal Etkileri Çalıştayı"
06 Şubat 2020 - 12:46
BÜ Rektörlük Konferans Salonu’ndaki açılışın protokol konuşmaları saat 10.00’da başlayacak. 
TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “Çalıştay sayesinde konu ile ilgili çalışan akademisyenler bir araya gelecek, güncel problemler tartışılacak ve izlenecek yol haritası önerisi ortaya koyulacak.”
Dünyanın 20. yüzyılın bilgi toplumundan 21. yüzyılın süper akıllı toplumuna doğru evrilirken bu değişimin en etkili faktörü olan internet ile ilgili belli konulara değinen çalışmaların Türkiye için hala yeterli seviyede olmadığını vurgulayan TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bu dönüşüm sürecinde ortaya çıkan sorunların ise herkes tarafından fark edilebilir hale geldiği için onları görmezden gelmek mümkün olmadığını söyledi. 
İnternetin etkilerinin önceden tartışılması ve karşı konulması gittikçe zorlaşan gücünün, toplumun faydası doğrultusunda nasıl kanalize edilebileceğinin analizinin yapılması ve karar alıcılara/politika yapıcılara yol gösterilmesi görevinin ise akademisyenlere düştüğünü dile getiren Prof. Şeker, “Bilişim Teknolojisi ve İletişim: İnternet ve Toplumsal Etkileri Çalıştay”la konu ile ilgili çalışan akademisyenleri bir araya getirilecek, güncel problemler tartışılacak ve izlenecek yol haritası önerisi ortaya koyulacak. 
Program’ın açılış konuşmalarının ardından davetli konuşmacıların ilki olan TBMM Bilişim ve Teknoloji Bağımlılığını Araştırma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı “İnternet Çağında Birey, Aile ve Toplum” başlıklı sunumunu yapacak. Staffordshire Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Şeker “Bireysel Verinin Gücü ve Güçlendirdikleri” ve Münih Kriminalpolis Başkanlığı Siber Suçlar Dairesi’nden Cem Karakaya “İnsanın İçindeki Firewall ve Açıkları” hakkında konuşacak. 
Çalıştay’da öğleden sonra Nafi Baba Binasında paralel iki oturum gerçekleştirilecek. İlk oturum; “İnternet ve Toplumsal Psikoloji” başlığıyla Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Prof. Dr. Birol Akgün moderatörlüğünde, “Yapay Zekâ ve İnsanlığın Geleceği” adlı TÜBİTAK-BİLGEM Oturumu ise Dr. Ahmet Onur Durahim moderatörlüğünde yürütülecek. 
İkinci oturumda; moderatörlüğünü TÜBA Asli Üyesi ve AYBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay’ın yerine getireceği “İnternet Kaynaklı Ahlaki ve Hukuki Problemler” hakkında konuşulacak. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Toker ise “Toplumsal Hareketler ve Olayların Yayılmasında İnternetin/Sosyal Medyanın Rolü” başlıklı oturumun moderatörlüğünü yerine getirecek.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum