TSO PERSONELİNİ EĞİTTİ…

Samsun TSO personeline bilgi güvenliği yönetim sistemi eğitimi TSE Samsun Belgelendirme Müdürlüğü tarafından Samsun’da ilk kez Samsun TSO personeline yönelik, ‘TS ISO/IEC 27001 2013 Bilgi Gü

TSO PERSONELİNİ EĞİTTİ…
03 Şubat 2015 - 16:14
Samsun TSO personeline bilgi güvenliği yönetim sistemi eğitimi

TSE Samsun Belgelendirme Müdürlüğü tarafından Samsun’da ilk kez Samsun TSO personeline yönelik, ‘TS ISO/IEC 27001 2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi” verildi.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Samsun Belgelendirme Müdürlüğü tarafından, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) personeline üç gün sürecek, ‘TS ISO/IEC 27001 2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi’ verilmeye başlandı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda açılışı yapılan eğitime TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük ve TSO personeli katıldı.

Uluslararası denetlenebilir tek standart

Seminerin açılışında konuşan TSE Eğitmeni Akif Mücahit Uzun, bilginin, kurum ve kuruluşların faaliyetleri ve devamı için büyük önem taşıdığını ifade ederek,  “Bu amaç doğrultusunda, ISO/IEC 27001 Belgesi değerli bilgi varlıklarınızı yönetmenize ve korumanıza yardımcı olur.  ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi, gereksinimlerini tanımlayan tek uluslararası denetlenebilir standarttır. Yeterli ve orantılı güvenlik denetimleri seçilmesini sağlamak için tasarlanmıştır. ISO 27001, kurumların risk yönetimi ve risk işleme planlarını, görev ve sorumlulukları, iş devamlılığı planlarını, acil durum olay yönetimi prosedürleri hazırlamasını ve uygulamada bunların kayıtlarını tutmasını gerektirir. Kurum tüm bu faaliyetlerin de içinde yer aldığı bir bilgi güvenliği politikası yayınlamalı ve personelini bilgi güvenliği ve tehditler hakkında bilinçlendirmelidir. Seçilen kontrol hedeflerinin ölçülmesi ve kontrollerin amacına uygunluğunun ve performansının sürekli takip edildiği yaşayan bir süreç olarak bilgi güvenliği yönetimi ancak yönetimin aktif desteği ve personelin katılımcılığıyla başarılabilir. Bu bilgi varlıklarınızı korumanıza ve ilgili taraflara, özellikle de müşterilerinize güven vermenize yardımcı olur. Bu standart, Bilgi Güvenliği Yönetimi Sisteminizi oluşturmak, uygulamak, işletmek, izlemek, incelemek, sürdürmek ve geliştirmek için süreç yaklaşımını benimser” dedi.

Sistemin birçok yararı var
ISO/IEC 27001’in, dünyanın hangi ülkesinden veya hangi sektörden olursa olsun büyük, küçük tüm kuruluşlara uygun olduğunu belirten Akif Mücahit Uzun, “Bu standart, finans, sağlık, kamu ve BT sektörleri gibi bilginin korunmasının büyük öneme sahip olduğu alanlarda özellikle gereklidir. ISO/IEC 27001, taşeron şirketleri gibi bilgiyi başkaları adına yöneten kuruluşlar için de oldukça önemlidir, müşterilere bilgilerinin koruma altında olduğu güvencesini vermek için kullanılabilir. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi güvenliğini kurmak, gerçekleştirmek, işletmek, izlemek, gözden geçirmek, sürdürmek ve geliştirmek için, iş riski yaklaşımına dayalı tüm yönetim sisteminin bir parçasıdır. ISO27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kurmanın birçok yararı vardır. Sistem sayesinde, kuruluş hangi bilgi varlıklarının olduğunu, değerinin farkına varır. Kuracağı kontroller ile koruma metotlarını belirler ve uygulayarak korur. Uzun yıllar boyunca işini garanti eder. Ayrıca bir felaket halinde, işe devam etme yeterliliğine sahip olur. Başta tedarikçileri olmak üzere, bilgileri korunacağından ilgili tarafların güvenini kazanır. Bilgiyi bir sistem sayesinde korur, tesadüfe bırakmaz. Müşterileri değerlendirirse, rakiplerine göre daha iyi değerlendirilir. Çalışanların motivasyonunu arttırır. Yasal takipleri önler. Yüksek prestij sağlar” diye konuştu.

Personel eğitimine büyük önem veriliyor

TS ISO/IEC 27001 2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi’nin önemine işaret eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, “Üstlendiğimiz misyon ve vizyon gereği üyelerimize kaliteli hizmet verme anlayışını kendine ilke edinen Odamız, personel eğitimine de büyük önem vermektedir.  Son zamanlardaki üst düzey bilgi güvenliği ihlalleri, bunların sonunda yaşananlar ve bilginin değeri, kuruluşların bilgilerini korumaya yönelik giderek artan ihtiyacı vurgulayıcı bir rol oynamaktadır. Bilgi vardığı kadar, güvenliği de büyük önem arz ediyor. Bu eğitimin amacı da, personelimize, sistemin uygulanması için gerekli becerileri kazandırmaktır. Böylesi önemli bir konuda Samsun’da ilk defa Odamızda düzenlenen eğitimin, oda personelimizin hizmet kalitesini yükselteceğine inanıyorum” diye ifade etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum