TSO MECLİSİNDEN TERÖRE LANET

Samsun TSO Temmuz ayı olağan meclis toplantısında son günlerde yaşanan terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunulurken, terör ise kınandı

TSO MECLİSİNDEN TERÖRE LANET
29 Temmuz 2015 - 22:10
Samsun TSO Temmuz ayı olağan meclis toplantısında son günlerde yaşanan terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunulurken, terör ise kınandı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısı, son dönemlerde artan terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmasıyla başladı. Ardından ise, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iki toplantı arasında yürüttükleri çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdi.

Murzioğlu’ndan teröre lanet

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu yaptığı konuşmada, terörü lanetlerken, saldırılarda şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Terörün kanlı yüzünü, acımasız yanını, hain niyetini son zamanlarda bir kez daha açığa vurduğunu ifade eden Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “Yüreklerimize yine ateş düştü. Yapılan bu zulmü, her şeyden önce bir insan olarak sindirebilmek imkânsız. Annelerimizin kalbine, çocukların o masum gözlerine en sevdiklerinin acısını nasıl düşürebilirsiniz? Bütün insanlığın laneti teröre bulaşanların üzerine olsun. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. İnsanlık dışı, alçakça yapılan saldırıları planlayanlar ve yapanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklardır. Ülkemizin üzerinde oynanmak istenen oyunu, birlik ve beraberliğimiz bozar. Türkiye’nin büyük hayalleri ve umutları var. Hiçbir kurşun bizim kardeşliğimizi yok edemez. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri adına terörü buradan bir kez daha lanetliyorum. Biz geçmişte olduğu gibi bugün de hep birlikte teröre karşı tek vücut ve tek ses olarak dimdik duracağız. İnanıyoruz ki; devletimiz bu saldırılarının faillerini en kısa sürede bulacak ve yargı önüne çıkaracaktır. Ülkemiz kritik bir süreçten geçmektedir. Ülkemizin huzurunu bozmayı hedefleyen saldırıları yapanların asla hedeflerine ulaşamayacaklarını bir kez daha deklare ediyor, sinsice saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah hepsinin ailesine sabır ihsan eylesin. Milletimizin başı sağolsun” dedi.

Diyalog ve ortak akıl çağrısı

Konuşmasında diğer gündem maddelerine de değinen Başkan Murzioğlu, “Geçen ay yapılan meclis toplantısı konuşmamda seçim gündemini bir an önce geride bırakarak, hep birlikte ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanmamız gerektiğini, iş dünyası olarak önümüzdeki bu süreçte siyasilerden en büyük beklentimizin, milletimizin sandıkta verdiği mesajı doğru okuyarak, uzlaşı içinde, kişisel hırslardan arınmış bir şekilde ve ülke menfaatlerini ön planda tutarak,  diyalog ve ortak akıl ile tüm meseleleri ele almaları talebinde bulunmuştum. İçinde yaşadığımız şu günlerde iş dünyası olarak bu çağrım şimdi daha fazla aciliyet taşımaktadır. Aksi takdirde sadece ekonomiyi kaybetmekle kalmayacağız, artan terör olaylarıyla birlikte ülkenin barış ortamından da kaygı duymamız kaçınılmaz olacaktır. Öte yandan, İSO’nun İkinci 500 Firması arasında giren sekiz firmamızı da başarılarından dolayı kutluyorum.  Samsun’dan toplam sekiz firma Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayici Kuruluşu arasında yer alarak, şehrimizin gururu olmuşlardır. Açıklanan raporda Samsun Türkiye’nin ilk 500 firması raporunda olduğu gibi ikinci 500 firması raporunda da Karadeniz Bölgesinin lideridir. İkinci 500 Büyük firması raporunda Karadeniz Bölgesinden listede 18 firma yer alırken sekiz firma ile Samsun ilk sırada yer aldı” diye konuştu.

Samsun-Krasnodar direkt uçak seferleri

Daha önceden de gündemde olan Samsun-Krasnodar direkt uçak seferlerinin başlatılması konusunun tekrar gündeme geldiğini belirten Murzioğlu, “Samsun-Krasnodar direkt uçak seferleri için karşı taraftan teklif geldi. Teklifte, 54 kişilik bir uçağın, hafta da iki defa iki kent arasında karşılıklı sefer yapılması öngörülüyor. Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Odamız ve Ticaret Borsası ortak olarak, bu uçuşların belli bölümlerini süspanse edeceğiz. Biz de Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak buna 100 bin TL’ye kadar katkı sağlamayı amaçlıyoruz. İnşallah protokolü imzalayarak, Samsun-Krasnodar arasına hava köprüsüyle, şehrimizin ekonomisine, turizmine katkı sağlayacağız” diye konuştu.  Samsun TSO Meclisi üyeleri, oylamaya sunulan teklifi oy birliği ile kabul etti.

Meclis Üyesi Hasan Guda’nın da gündem dışı konuşma yaptığı toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum