TSO'dan Vali Dağlı'ya TEKNOFEST Teşekkürü

TOBB Başkan Yardımcısı ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TSO Meclis Başkanı Haluk Akyüz ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan Samsun TSO heyeti, Vali Dağlıya Teşekkür ziyaretinde bulundu.

TSO'dan Vali Dağlı'ya TEKNOFEST Teşekkürü
08 Eylül 2022 - 19:06
TOBB Başkan Yardımcısı ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TSO Meclis Başkanı Haluk Akyüz ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan Samsun TSO heyeti, 30 Ağustos-04 Eylül 2022 tarihleri arasında ilimizin ev sahipliğinde ve 900 bin kişinin katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirilen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFESTKARADENİZ’e emek ve katkıları dolayısıyla Vali Doç. Dr. Zülkif Dağli’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
6 gün boyunca muhteşem ve unutulmaz anların yaşandığı festivalin ilimize önemli bir prestij kazandırdığı ve gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışından gelen misafirlerin ilimiz ekonomisine hareketlilik getirerek, otelcilik sektörü başta olmak üzere hizmet sektöründeki tüm esnafımıza da doğrudan katkı sağladığının ifade edildiği ziyaretin sonunda, Türkiye’nin ilk yerli uçağını yaparak havacılık tarihine adını altın harflerle yazdıran, ülkemizin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisi Vecihi Hürkuş’un ‘Vecihi K-VI’ isimli ilk Türk askeri uçağının teknik çiziminin yer aldığı tablo hediye edildi.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum