Transfer Merkezi Mağduriyetleri Giderilsin

Yargı süreci hâlâ devam ederken açılışı yapılan İlçe Minibüsleri Transfer Merkezi ve buna bağlı yeni ulaşım planının, Samsunlulara ve minibüs esnafına ciddi mağduriyetler yaşattığına işaret eden CHP’li Neslihan Hancıoğlu “plansızlık, hukuk tanımazlık ve zorbalık son bulsun” dedi.

Transfer Merkezi Mağduriyetleri Giderilsin
03 Ocak 2023 - 18:55
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İlçe Minibüsleri Transfer Merkezi ve buna bağlı yeni ulaşım planının, bu minibüsleri kullanan vatandaşlar ve minibüs esnafı açısından yeni sorunlar doğurduğuna dikkat çekerek, yaşanan mağduriyetlerin bir an önce telafi edilmesi çağrısı yaptı.
Hancıoğlu, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, iktidarın Millet İttifakı belediyelerine ve o şehirlerde yaşayan yurttaşlara, hukuksuzca zorbalık yaptığını; kendi yönettiği belediyelerin hukuk tanımazlıklarını ve zorbalıklarını sümenaltı ettiğini ifade ederek şöyle devam etti; “Samsun’da geçen hafta, yargı süreci hala devam eden İlçe Minibüsleri Transfer Merkezi açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı, davayı açan Mimarlar Odası’na yönelik, devlet adabına hiç yakışmayan ifadeler kullandı. Dahası; bu ‘Transfer Merkezi’,vatandaşımız için, minibüs esnafı için “zulüm merkezi” oldu. Minibüsler için belirlenen duraklar arsındaki mesafe 6 kilometre. Vatandaşımız alenen 2’nci bir ulaşım aracı kullanmaya zorlanıyor.
Günlerdir, minibüslere ceza üstüne ceza kesiliyor. Samsun halkı, minibüs esnafı; bu zorbalığı, bu hukuk tanımazlığı hak etmiyor. Bu plansızlık, bu zorbalık bir an önce son bulmalıdır! İvedilikle minibüs esnafımıza kesilen para cezalar ve ehliyetlerine işlenen ceza puanları silinmeli, durak sayıları arttırılmalı. Hukuksuz bir şekilde hizmete açılan transfer merkezi ve yeni ulaşım sistemi, sil baştan yeniden planlanmalıdır.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum