Transanatolia'nın 4. Gününde 9 İl ve 1415 Km Geride Kaldı

Samsun, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya Etapları Koşuldu.

Transanatolia'nın 4. Gününde 9 İl ve 1415 Km Geride Kaldı
08 Eylül 2023 - 11:01
2 Eylül’de Samsun’dan start alan TransAnatolia’da 4 gün geride kaldı. 17 il sınırından geçen, 13 ülkeden 122 yarışmacının katıldığı yarışın dördüncü gününde Nevşehir Göreme’den start alan sporcular günü Haymana’da tamamladı. Yarışta bugüne kadar Strabon, Tokat, Kösedağ, Çayıralan, Felahiye, Belirsırma ve Tuz Gölü etaplarında toplam 1415 km geride kaldı. Yarışta toplam 2.350 km koşulacak.
6 Eylül Salı sabahı güne Kapadokya’nın büyülü ortamında gözlerini açan yarışmacılar, Göreme’den start alarak, Belisırma özel etabıyla günü Haymana kamp alanında tamamladı. Tuz Gölü’ndeki yarışın ikinci özel etabı, yol koşulların çok ağır olması nedeniyle iptal edildi. Bölgede yağan aşırı yağışlar nedeniyle kaygan ve çamurlu bir zeminde oldukça zor anlar yaşayan sporcular zorlu bir etabı geçti ancak sıralamaya etkisi olmadı.

Castrol POWER1 motosiklet kategorisinde; Yamaha takımından Andora’lı sporcu Pol Tarres 9 saat 29 dakika 41 saniye ile birinci, Yamaha takımından İtalyan Alessandro Botturi ise 9 saat 35 dakika 50 saniye ile ikinci, Aprilla takımından İtalyan sporcu Jacopo Cerutti 9 saat 39 dakika 38 saniye ile üçüncü olarak finish’i gördü.
Otomobil kategorisinde; SSV sınıfında İran’lı Hamed Salimi Mavi & Kiarash Zare Rafie ikilisi 16 saat 3 dakika ile birinci, Türkiye’den Eren Alver & Kerem Deveci ikilisi 20 saat 31 dakika ile ikinci, İran’lı Ghasem Mohammmadzadeh & Mahmoodreza Ebedian 45 saat 43 dakika ile üçüncülüğü aldı. Otomobil sınıfında ise Suzuki Grand Vitara ile yarışan Murat Kamil Altun & Tuvana Sayar çifti 14 saat 01 dakika ile birinciliklerini korurken, Toyota Hilux ile yarışan Bekir Kuvvet Erim & Medeni Soysal ikilisi 15 saat 04 dakika ile ikinci sıraya yerleşti. Mitsubishi L200 ile yarışan Hüseyin Kurt & Mert Tepe ikilisi ise yarışın 4.gününde 15 saat 47 dakika ile üçüncü sıraya çıktı. Kamyon sınıfında ise; Mercedes Unimog ile yarışan İtalyan Marino Mutti & Andrea Mazzoleni ikilisi 16 saat 58 dakika ile liderliği korurken, Tatra 815 T ile yarışan İngiliz Holly Wicklow & Dan Scaar& Joe Peake ekibi 21 saat 25 dakika ile ikinci oldu.
TransAnatolia’ya ilk kez katılanlar arasında günün en iyi derecesini yapan yarışmacıya verilen Castrol POWER1 en iyi Rookie özel ödülünü; Hollanda’lı sporcu Alex Sluyter ödülün sahibi oldu.
Yarışın 5.gününde Haymana’daki kamp alanından start alacak yarışmacılar, Sakarya ve Frigya özel etaplarıyla birlikte toplam 352 km yol kat ederek, aynı gün saat 18.00’te Afyon’da düzenlenecek seyirci etabında Afyon halkı ile buluşacaklar.
Dünyanın en büyük ve zorlu rally raid yarışlarından TransAnatolia; T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı izni, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle düzenleniyor. 13. yılında yarışın ana sponsorları arasında Korlas Triumph ve Castrol markaları yer alırken; Spor Toto, General Tire, İzeltaş, Fikirmedya, Jules Verne ve Fransa’dan Euro 4x4 Parts, Galata Taşımacılık ve İstanbul Portföy da yarışın diğer destek markaları arasında. Yarışa ulaşım desteğini ise FIAT ve Jeep veriyor.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum