Trabzon'da sessiz ve derinden...

8K! Trabzon’da sessiz ve derinden bir ‘8K’ oluşumu var!

Trabzon'da sessiz ve derinden...
13 Ağustos 2015 - 14:33
8K!

Trabzon’da sessiz ve derinden bir ‘8K’ oluşumu var!...

Son günlerde sıkça adını duyduğumuz 8K nedir, ne iş yapar, ne ile meşguldür diye merak edip araştırmaya kalkınca ‘Vay... Vay...’ demekten kendimi alamadım desem yalan olmaz...

Ortaya ilginç şeyler çıktı. Haklarını önce teslim edelim… Çok zekiler... Desenize Karadenizli olur da zeki olmaz mı? Ama bu kadarı da fazla be kardeşim... Bakın ne olmuş. Bu ‘8K’ ilk iş olarak ilin Valisini, Büyükşehir Belediye Başkanı’nı, KTÜ Rektörü’nü ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı’nı ziyaret etmiş. Sonra... Bu ziyaretler anında basına servis edilince doğal olarak bir birliktelik oluşmuş.

Bu ‘8K’ bir proje olarak TTSO bünyesinde bulunan ABİGEM’e yazdırdıkları proje. Aldığım bilgilere göre cepten sağ olsunlar var olsunlar tek kuruş ödememişler. Ancak bu ‘8K’ bu proje ile aldıkları parayla Moloz’da Rus Pazarı yanında Büyükşehir Belediyesince kurulan Hanımeli Pazarının iç dizaynını yapmışlar. Bu parayı boşa harcamamak için doğrusu bayağı uğraşmışlar! Tabii para Avrupa Birliği fonlarından geldiği için hesap sorulmadığından rahatça harcamışlar.

Hani bir söz var. Eskiden söylemesi ayıptı şimdi normal olmuş bir söz; ‘Devletin malı deniz yemeyen domuz’ misali! Tabii öyle hayır kurumlarına değil böyle yola ize harcamışlar. Şimdi bu ‘8K’ya sormak gerek? Babanızın parasını böyle rahatça harcaya bilir misiniz? Eğer böyle bir hizmet yapmak istiyorsanız devletin parası ile değil de babanızın eşinizin veya ağabeyinizin parası ile neden yapmadınız? Yapamazsınız! Çünkü kıyamazsınız! Ama unutmayınız sizin o kıymadığınız hovardaca harcadığınız parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var!

Size bir hatırlatma daha yapmak isterim... Sizlerin de çok iyi bildiği gibi birçok insan bu şehirde başka kurum ve kuruşlarının paraları ile çok uzun zaman hava attı! Sonra ne oldu? Ebediyete göçüp gittiler... Peki hesap? Bu dünyanın bir de ahireti var ya... Unutmamamız gerek bir şey var! Hiç ama hiç kimsenin yanına kar kalmıyor.

Devran dönüyor! Kim bu ‘8K’ diyeceksiniz? Bu şehirde iş dünyasının önde gelen bazı isimlerinin eşleri ve kızlarından oluşan 8 kadın...

Ne desek? İş bilenin kılıç kuşanın mı?

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum